Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/15 21:31 #10185

• N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 330
Co do problemu przecież napisałem jak to rozwiązać i wytłumaczyłem na jakiej zasadzie działa playlista. Wszystko zostało powiedziane.

Druga rzecz - nie rozumiem co ma eJay do wygodnego sposoby działania, to nie kwestia przyzwyczajenia a po prostu zrozumienia działania tego, nie widze sensu wykłócania się o archaiczny sposób układania za pomocą patternów kiedy tutaj mamy to samo, ale lepiej. Nawiązując do tematu dla mnie dobrze, że w końcu zrezygnowali z klocków. Co tam, jest takiego ekstra, że dalej jest to potrzebne? Automatyka w patternach to porażka, zero przejżystości, to właśnie w clipach widać sekwencję midi, a że po oddaleniu nie widać? W patternach w ogólę nie było widać nawet na 100x zoom. Wolnośc ukłądania i porządkowania, nie trzeba rozwalać perkusji na 15 śladów i weź potem człowieku eksportuj perkusję do masteru szukając klocków. Wychowałem się na trackerach, zaczynałem od Buzza, potem był długi czas Psycle, tam to dopiero był niewygodny system wpisywania nut i układania ścieżek. Wielokrotnie było także nagrywanie na hardwarowych sekwencerach i rekorderach gdzie nagrywanie perkusji na jeden ślad nie jest niczym nowym i jakby ktoś rozbijał na 20 części to by miejsca zabrakło, sporadycznie Cubase SX3 w domu kultury. Czasami bawię się też Abletonem Live.

Clipy to jest wygodne rozwiązanie i zamiast wykłócać się o patterny na których wiele rzeczy zrobić nie można wystarczy poczytać instrukcję i dać jej szanse aby to opanować, złe podejście Was blokuje na starcie stąd te problemy ;]. Utrudnianie sobie życia wcale nie jest fajne.

Zastanawiam się dlaczego odwołujesz się tak do tej 8 skoro jest ona niemal identyczna jak 9 - tam też już była dawno playlista, wiem bo mam wersję pudełkową właśnie 8, więc w czym problem? Wszystko można kolorować, wystarczy poszukać w interfejsie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez N.E.X..

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/16 08:01 #10189

• psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Otrzymane podziękowania: 44
A co, jak będziesz chciał niestandardowo zgrywać automatykę?

i przede wszystkim- czy będzie możliwość kopiowania zawartości klipów automatyzacji- bo to będzie wręcz niezbędne przy przenoszeniu projektów.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/16 09:19 #10190

• N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
Nie ma problemu, zgrywa się automatycznie przecież, wystarczy nagrać do playlisty ruch ręcznie :). Jeżeli ktoś chce może dalej do patternu, wystarczy wkleić pattern i ładnie wszystko widać jak na dłoni - cały przebieg :).

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/16 11:13 #10191

• lcaise
  • lcaise Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 0
robi się to coraz bardziej pogmatwane ...

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/16 11:57 #10192

• N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
Ech, no cóż poradzić. Trzeba się przez to przebić i gwarantuję, że będzie równie wygodnie a nawet lepiej niż na samych patternach. I tak w zasadzie nie ma innego wyjścia jak to opanować od wersji 10 poza zmianą DAW'a ;).

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/16 13:13 #10193

• Krzycyt
  • Krzycyt Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Kiszenie kapuchy to je moje hobby!
  • Otrzymane podziękowania: 1
Nie trzeba nic zmieniać :) wystarczy nie aktualizować :)
Przepraszam za brak polskich znakow, ale moj telefon ich nie obsluguje :(

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/16 13:56 #10194

• Pietia
  • Pietia Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
Krzycyt napisał:

Nie trzeba nic zmieniać :) wystarczy nie aktualizować :)

Myślę, że prędzej czy później i tak skusisz się na aktualizację, a to za sprawą przyszłych opcji, które okazać się mogą dla Ciebie niezastąpione - w końcu wszystkie wprowadzone zmiany, które testować można razem z kolejnymi wersjami beta Fl Studio 9.x nie są jedynymi - już 1 grudnia Image Line zaprezentuje kolejną wersję beta Fl Studio 9.7? (uff co raz bliżej do wersji dziesiątej) a i wtedy być może będziemy mogli sprawdzić przebudowany Fl mikser i Bóg wie co jeszcze. Za pewne Image Line coś przed nami ukrywa (czyżby cieżkie działo) które zostanie wytoczone w chwili premiery Fl Studio 10? Pożyjemy zobaczymy.

O:Fl Studio 9.6 beta - pierwsze wrażenia Wasze opinie 2010/11/22 16:03 #10255

• Dj 1982
  • Dj 1982 Avatar
  • Gość
  • Gość
Nie wiem jak wam ale mi na tej wersji wogule nie wyrabia procesor :(

Zasilane przez Forum Kunena