Jestem bardzo i miło zaskoczony tym , że ktoś odpowiedział w tym temacie :) i z góry dziękuje.
A więc tak.
Muzyka , hmm odgórnie nie mam żadnych konkretnych gatunków , jak zaczynałem zabawę z muzyką granie jak i produkcje był to Hands Up :) i pochodne.
Potem zamieniło sie to w komercyjne elektro house-y , elektro .
Na dzień dzisiejszy chciałbym robić muzykę Electro - House , i że tak powiem Electro wiksa tez wchodzi w grę ponieważ fajnie sie przy tym pobujać a to właśnie jest fajne , gdy czuć moc i gdy można potańczyć przy czymś swoim.
Nie pogardzę również Trance-m jak i dobrym fajnym leciutkim Housem.
Generalnie fajnie by było zrobić cos popowego i zgarnąć te wszystkie moje ulubione teraz style do kupy , ale wiadomo taka komercja wymaga znajomości , studia itp itd.
Chciałbym się skupić na muzyce typowo elektro - elektro house , z jednej strony fajną leciutką , a z drugiej mocno "dowalająca do pieca" więc myślę , że po prostu electro house , ale jak wiadomo nie ma takiego człowieka , który robiłby tylko w jednym gatunku , zawsze warto próbować a szczególnie wtedy , gdy brak weny lub po prostu sie szuka nowych dźwięków.
Jeżeli chodzi o moje zdolności muzyczne , instrumenty itd. nie dane mi było nauczyć sie grać czy to na gitarze czy na czymś z "klawiszowców" chociaż chęci takie były , ale nie zawsze chęci to możliwości.
:)
Moja przygoda z muzyka rozpoczęła się od grania a potem przeniosła się w bardzo dużym stopniu do Fruity Loop-sa.
Teraz siedzę w 9 ce hmm najczęściej używam chyba V station :) i sampli od VE jak wiele osób zresztą :)
Taka moja produkcja trwa już pare latek , czasami siedziało się więcej czasami mniej , ale wydaję mi się ze zawsze cos idzie do przodu . Jak już nie starczało chęci to się uciekało za konsole dja i zapominało o FL-u.
Ostatnio zachciałem poznać teorie , jak się robi dźwięki itd itp bo stwierdziłem , że bez tego ani rusz. Bo po co być takim pseudo producentem jakich będzie niedługo od... i jeszcze więcej , a z drugiej strony jak zrobić coś od serca jak sie nie zna podstaw. :)
parę linków ode mnie z tym co wykręciłem , ale mówię od razu że dużo projektów poszlo do kosza :)
takie starocie
[urlhttp://chrisgenesco.wrzuta.pl/audio/9oE0SOUPV8g/sound_of_eden_-_drd_electrodem_remix[/url]
chrisgenesco.wrzuta.pl/audio/1hG5V5J9wZu...ink_electrodem_remix
to z początku 2009 po długiej przerwie :)
karolo90.wrzuta.pl/audio/ajeRwRYqCDJ/c-b...__www.clubmp3.prv.pl
styczen 2010 ( nawet chyba na jakiejs składance to widniało : ) motywacja jest wtedy wieeelka :) , choć mastering słaby a panorama.. zapomnijmy :) )
w131.wrzuta.pl/audio/0KVOuiKGKPA/electro...ectrodem_-_work_2k10
a dalej chyba nie chronologicznie.
w147.wrzuta.pl/audio/4Nw3qDfHQ2a/kelis_-...ake_electrodem_remix
w808.wrzuta.pl/audio/8ektaTHttHW/fedde_l...oit_electrodem_remix
w262.wrzuta.pl/audio/3qDpjC6GbdN/far_eas...lectrodem_remix[/url
electrodem.wrzuta.pl/audio/6Sh024CYdKH/l...011_electrodem_remix
Na początku przyznam się , że leciałem z gotowców jak wielu ale potem gdy napotkałem V stacyjke moja kochaną , chociaż czasem plastikowo brzmi to juz kręce sam i dużo ukręciłem , bardzo dumny byłem z "klasowego" basu :) taki podobny ...
nie wiem co tu dalej napisać...
Gdy pisałeś o tych procesach twórczych to mnie właśnie bardzo interesuję jakie wtyczki byłby by najlepsze i jak to po kolei powinno lecieć (tak jak z szumami :) najpierw usunąc potem dopiero normalizacja i kompresja bo nic z tego nie wyjdzie jak sie zrobi na odwrót )
właśnie o tą kolejność mi też chodzi zeby to wszystko miało ręce i nogi . No i oczywiście teoria czytam teraz pare artykułów i różne tematy na forach próbuję się jakoś dokształcić ale wiadomo są podstawy bez których nie ruszy się :)