Czytam ten twój post i jak widzę cos typu "Wtyczki do Hip Hopu" to bez kitu nóż mi się w kieszeni otwiera.
Nie chodzi mi o wtyczki do hiphopu, tylko o instrumenty nadające się do produkcji takiej muzyki, a dokładniej o paczkę najczęściej wykorzystywanych instrumentów do tego rodzaju muzyki, bo wiadomo nie wszystkie się sprawdzają.
Weź pod uwagę fakt iż Hip Hop to nie muzyka a Kultura (ale to pozostawmy milczeniem)
Słucham rapu odkąd tylko pamiętam i naprawde wiem czym różnią się te pojęcia, poprostu czasem nie przykładam zbytnio uwagi na to co pisze, ważne że jest to zrozumiałe.
Po drugie nie wiem jaki jest sens w kupowaniu kontrolera jak ty na piano rollu nie umiesz wykręcić czegoś porządnego
(co wnioskuje z postu ze wtyczki łatwe w obsłudze nie jak sytus itp)
W piano rollu niczego się nie wykręca ale to na pewno wiesz he no jeśli chodzi o sytrusa to wiem ( nie wszystko ) na jakiej zasadzie produkuje się brzmienia, tyle że wielokrotnie próbowałem coś wykręcić i przeważnie powstawała jakaś płytka polifonia :( Macie jakieś pomysły na produkcję brzmień? Znajdzie się dla mnie jakiś ciekawy temat w dziale Sounds and Audio Samples?
Wiec odpowiedz jest taka jak nie umiesz wykręcić brzmienia to na razie korzystaj z presetów !
Za większość standardowych presetów FL mogę serdecznie podziękować, nawet po modulowaniu większość z nich po prostu nie nadaje się, potrzebne mi instrumenty a nie jakieś " ing jong ". No chyba że ja źle je moduluje lub wgl się nie znam.
Jeśli chodzi o mojego PC ( a właściwie laptop ) to nie mam co się ograniczać, projekty nie mają prawa się mulić, domyślam się że te wtyczki są na pewno dobre, ale jak narazie nie na moją kieszeń :D Zamiast samplera dobrze używać Slicera? Czy to też sampler?
Dzięki dla N.E.X a i dezlera