Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

slicex 2010/07/31 17:15 #9033

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 6
witam . mam pytanie do ludzi życzliwych raczej .bo wiadomo że polski naród do tak postrzeganych raczej nie nalezy , ale myśle że tutaj na vst!! takich nie brakuje / sprawa tyczy sie slicex -a . nie mam zielonego pojęcia jak sie w tym poruszać o co tu chodzi , wiem tylko że służy do cięcia i tyle . może ktoś ma jakieś łopatologiczne materiały co do wykorzystania tego ustrojstwa , nie chodzi mi o jakieś tam teoretyczne pierdoły lecz o praktyczne . tylko prosze nie piszcie tekstów typu poszukaj w google czy pogrzeb yout.. e . bo tak jest najprościej. a może jest tutaj na vst.pl ktoś z krakowa lub okolic i znalazłby chwilke dla żółtodzioba w tej kwestii. bede wdzieczny. wódeczka już sie chłodzi heheheh . pozdrawiam wszystkich !!!!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:slicex 2010/07/31 17:42 #9036

• Ahremov
  • Ahremov Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • W muzyce wszystko jest mozliwe (Novation)
  • Otrzymane podziękowania: 17
Jeszcze nie rozkminilem tego porzadnie bo siedze nad aspektami porzadnego miksu i ostatniego szlifu ale wiem ze uzywam go do ciecia bitow,vocali itp.A robie to tak:
Z zasobnika (moj folder z samplami)wybieram interesujacy mnie bit czy co tam sobie wymyslisz.
Wciskam prawy myszki i "open in new Slisex chanell".Teraz masz w paternie owy kanal.Jest w nim midi z pocieta petla.Teraz pozostaje Ci zmienic petle nie do poznania np.zmieniajac kwantyzacje,przebudowujac cala strukture itd.
Czasem trzeba recznie poprawic te markery w samym Slisexie by bylo cacy.Przydaje sie to cudo ,zwlaszcza gdy brak weny.
Nie uzywam calych,pocietych petli w projektach bo lubie miec kontrole nad poszczegolnymi oneshotami a tutaj przypisujac do miksera Slisexa obrabiasz powiedzmy equalizerem calosc np.Stope z hatami a to raczej nie wskazane.
Chyba ze jest na to rada o ktorej nie mam pojecia.
Panimajesz? ;)

O:slicex 2010/07/31 17:55 #9038

• 1nf3ct3d
  • 1nf3ct3d Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 0
witam ja uzywam slicexa do wzieta groove pliku , pamietajmy o tym ze jesli pracujemy z petlami kazda ma inny groove i jesli sluchamy ich razem slyszymy tam nielad wiec wrzucam kazda petle do slicexa i z jednej z nich biore groove po przez zapisanie save score , i teraz otwieram druga petle i z w piano roll robie kwantyzacje i wybieram sobie szablon gwantyzacji ten co zapisalem jako score i obydwa pliki graja rowno tak samo skwantyzowane

O:slicex 2010/07/31 20:35 #9039

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 6
dobrze dzieki serdeczne ale ja nic z tego nie rozumiem . wiem że mozna tam ciąć np. wokal ale jak to robić czym to sie je ? jak to ugryżć ? jakie tam narzedzia są i do czego ,jak sie je używa .widze jakieś markery po co to ? jakaś klawiatura na dole a to po co ? o co tu chodzi ? czarna magia jakaś chyba . jeśli jest ktoś kto to pojął to czapka z głowy dla niego heheh kurde dla mnie to chyba nie do pojęcia .przypuszczam że jest to bardzo przydatne i potrzebne ustrojstwo ale bez pomocy chyba nie podołam . pozdrawiam

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena