Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Konwertowanie plików ! 2010/07/10 09:55 #8832

• adrian0
  • adrian0 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Elektroniczna, akustyczna... Muzyka jest piękna :)
  • Otrzymane podziękowania: 2
Witam, mam pytanko co do konwertowania plików, a mianowicie czy jest taka możliwość, czy też być może program, który stworzy jeden plik *.fxb z kilku *.fxp ? Ładowanie *.fxp w niektórych wtyczkach jest monotoniczne i dość męczące jeżeli chcemy przejrzeć np 100 dźwięków. Przy pomocy Banku szło by to lepiej.

... a więc ?
Naciśnij PLAY :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Konwertowanie presetów FXP do banków brzmień FXB ! 2010/07/10 10:36 #8834

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
Witaj. Wydaje się że nie ma takowej aplikacji, jedyną jaką znam osobiście jest: IndyGo FXTractor , której powodem powstania była implementacja MediaBay w aplikacjach Cubase 4.0 oraz Nuendo 4.0 firmy Steinberg, przez co zaniechane zostało wsparcie dla formatów FXB oraz FXP. Popimo, iż import plików w formatach FXB oraz FXP jest ciągle możliwy, pozostawiono uzytkownika całkowicie bez możliwości eksportowania takich brzmień. Taka sytuacja sprawiła ze wymiana presetami z użytkownikami korzystającymi z innych programów DAW stała się niemożliwa.

Powyższa sytuacja stała się zalążkiem do napisania niewielkiej aplikacji FXTractor która konwerteruje pliki VST3 VSTpreset na Vst2 FXP oraz FXB.

Wydaje się, że aplikacji umożliwiającej konwersję typowo plików FXP do FXB nikt nie napisał.
W roku 2004 można było pojawiła się wprawdzie aplikacja o nazwie: dmbankmaker2, która radziła sobie z konwersją pojedyńczych presetów FXP wtyczek:
ReFX Vanguard
discoDSP Phantom
Gmedia ImpOSCar
rgcAudio z3ta+
rgcAudio Pentagon
reFX PlasticZ
polyIblit
rgcAudio Triangle I
Muon TauPro

a nie działająca z wtyczkami:

Pro-53
FM7
V-Station
PPG Wave 2.V

Opisany powyżej program DBBankkamer2 znajdziesz na tej stronie . Aby pobrać aplikację wymagana jest rejestracja. Jeżeli się na nią zdecydujesz pobierając ten program, wrzuć ją na nasze forum w formie załącznika.

O:Konwertowanie plików ! 2010/07/10 14:01 #8838

• adrian0
  • adrian0 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Elektroniczna, akustyczna... Muzyka jest piękna :)
  • Otrzymane podziękowania: 2
Ostatnio czytałem na ten temat na KVR i dlatego postanowiłem zapytać się tutaj ponieważ ktoś z forumowiczów KVR sam coś takiego stworzył , lecz wszystkie linki do pobrania były wyczerpane... :\
Naciśnij PLAY :)

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena