Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Jak zsynchronizować tempo próbki gitary z tempem projektu? 2010/06/24 20:35 #8624

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 6
witam was. mam problem dla niektórych pewnie błachy ja natomiast nie wiem jak sobie z tym poradzić . a mianowicie :mam sampel gitarowy a konkretnie taki strumming na gitarce akustycznej ale jego tempo sporo się różni od tempa projektu w którym chce go włożyć. i nie wiem jak zsynchronizować to wszystko .pomożecie ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez Pietia.

O:Jak zsynchronizować tempo próbki gitary z tempem projektu? 2010/06/24 22:50 #8625

• Ahremov
  • Ahremov Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • W muzyce wszystko jest mozliwe (Novation)
  • Otrzymane podziękowania: 17
np.wrzuc na playliste i rozciagnij do siatki,lub z patternu(chanel settings,pokretlo MUL(multiplikator)w okienku Time Streching.
Załączniki:

O:Jak zsynchronizować tempo próbki gitary z tempem projektu? 2010/06/24 23:22 #8626

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
dzieki bardzo! i tu pojawia sie jeszcze jeden problem o którym zapomniałem wcześniej dodać chodzi mianowicie o to iż powiedzmy że na C5 sampel brzmi tak jak powinien ale gdy cgce go zagrać niżej lub wyżej to albo zwalnia albo przespiesza idzie to jakoś zrobić żeby niezależnie od tego jaki dzwiek jest grany grał w takim samym tempie ?

O:Jak zsynchronizować tempo próbki gitary z tempem projektu? 2010/06/24 23:34 #8627

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
no można rozciągnąć w playliście ale wtedy zmienia sie wysokość dzwieku i jest kicha co ztym fantem zrobić /

O:Jak zsynchronizować tempo próbki gitary z tempem projektu? 2010/06/26 00:24 #8641

• Lecter
  • Lecter Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 3
porusz gałką pitch shift o 1 cent. potem powróć do normalności. Powinno się przestroić do rozciągniętego clipu ale bedzie słychać "trącenie cyfrą" :)
deus ex machina!
www.myspace.com/lecterpl

O:Jak zsynchronizować tempo próbki gitary z tempem projektu? 2010/06/26 13:36 #8643

• Ahremov
  • Ahremov Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • W muzyce wszystko jest mozliwe (Novation)
  • Otrzymane podziękowania: 17
Sample Tank lub inny porzadniejszy sampler.Rozciagnie,dostroi,wrzuci kazda fraze osobno na kazdy klawisz itd.Wiele efektow.
Direct Wave chyba tez itd.
Uprzedzam musisz sie przygotowac do pracy z tym narzedziem ;)
Obadaj na tubie sa fajne tutki .
Pzdr

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena