Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Problem z zapisem w piano roll - klawiatura M-audio Axiom 25 2010/04/11 14:38 #7915

• sukusu
  • sukusu Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam ....
Zakupiłem klawiaturę sterującą M audio Axiom 25 , zadowolony z zakupu podłączyłem ja pod kartę M audio delte 1010 LT pod MIDI in/out i załączyłem FL-a 9 ....Ustawiłem w midi settings i wszystko ładnie gra a przynajmniej tak mi sie wydawało ....kiedy chce zapisać w piano roll jakąś melodie grając na klawiszach to jest ona w postaci klocków które kompletnie nie są takie jak zagrana melodia ( sa albo małe klocki albo długie ) nie sa odzwierciedleniem tego co zagrałem ...a co najlepsze to w opcji tools>dump score logger (zapisuje ostatnio zagrana melodia bez konieczności naciskanie record) zagrana melodia jest dobra ,klocki są takie jak powinny są odwzorowaniem tego co zagrałem ..... POMOCY

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez kaziorkaski. Powód: Prosimy konkretyzować problem w temacie i pisać poprawną polszczyzną!

O:Problem z zapisem w piano roll - klawiatura M-audio Axiom 25 2010/04/11 15:00 #7916

• kaziorkaski
  • kaziorkaski Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 35
Zacząć należy od ustawiań MIDI w FL Studio.
Opis dotyczy starszej wersji ale zawsze coś - TU
Tu opis dotyczący aktualnej wersji FL Studio. W zasadzie powinieneś mieć ustawione tak jak na widocznym w manualu screenie.

Możesz spróbować również tego.

Bądź w ostateczności przeinstalować FL Studio od nowa.
Sprawdź również czy klawiatura pracuje w "standardowym" trybie sterownika MIDI (zgodnie z instrukcją obsługi do klawiatury).

Może chodzić też o ustawiania nagrywania.
Np. kwantyzacji jak na screenie:
http://z1.przeklej.pl/prze1554/f94cc4b3002d1f824bc1ca40
Potrzeba mądrości by pojąć mądrość: na nic muzyka, gdy publiczność głucha.

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com
Załączniki:

Ostatnia edycja: przez kaziorkaski.

O:Problem z zapisem w piano roll - klawiatura M-audio Axiom 25 2010/04/11 15:58 #7918

• sukusu
  • sukusu Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
widzialem ze to pewnie chodzi o jakis drobiazg .problem rozwiązany, wystarczyło zmienić na Line !!!!! dzieki za tak szybka odpowiedz ....pełen szacunek dla kolegi

Ostatnia edycja: przez kaziorkaski. Powód: Prosimy używać poprawnej polszczyzny, zaczynać zdania od dużych liter oraz stosować znaki diakrytyczne!
  • Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena