Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Loop Point 2010/03/28 16:55 #7807

• Stonefake
  • Stonefake Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam, otóż zaczełem tworzyć bity w Fl studio 9 XXL i mam pytanie. Mam sampel basu który po zaznaczenie w jego opcjach (use loop point) leci przez cały kawałek. I teraz moje pytanie czy da się ustawić end loop point (lub coś w tym stylu) lub jak wyciszyć na tylko 1 patternie ten bas, ponieważ chciałem w bicie wstawić refren ale bez basu i nie wiem jak to zrobic.
Z góry dzięki za pomoc.
Temat został zablokowany.

O:Loop Point 2010/03/30 19:24 #7828

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
Po pierwsze każdą ścieżkę programuj na odrębnych patternach np. linia perkusji (pattern 1) linia basu (pattern 2) itd
Po drugie jeżeli zależy CI na tym, aby w danym momencie przestał być odtwarzany dany pattern, musisz po prostu zasygnalizować o tym fakcie brakiem clipów patternowych w playliście.

Załączniki:

O:Loop Point 2010/03/30 19:48 #7829

• psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Otrzymane podziękowania: 44
Niestety Pietia, wprowadzasz w błąd- każda jedna kratka w playliście to jeden takt. Idąc tym tokiem ścieżki zaznaczonej na czerwono taktów jest dwanaście a niebieskie takty wchodzą na 5 licząc od początku.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

O:Loop Point 2010/03/30 20:18 #7831

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
psysutra napisał:

Niestety Pietia, wprowadzasz w błąd- każda jedna kratka w playliście to jeden takt. Idąc tym tokiem ścieżki zaznaczonej na czerwono taktów jest dwanaście a niebieskie takty wchodzą na 5 licząc od początku.

oczywiście masz rację, jedna kratka to cztery bicia :) czyli jak napisałeś jeden takt. Poniżej poprawiony screen.

Załączniki:

O:Loop Point 2010/04/01 15:37 #7853

• Stonefake
  • Stonefake Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dzieki za zainteresowanie tematem. Sam doszedłem do rozwiązania problemu, uzyłem automatication clipa na basie i go wyciszyłem w 1 momencie, mimo wszystko dzięki za pomoc.
  • Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena