Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

fl problem z playlist -pattern 2010/03/26 18:25 #7794

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 6
witam. problem polega na tym ze gdy zrobie np jeden czy dwa paterny ,wkleje do playlisty,jest wszystko o.k . problem sie zaczyna w momencie robienia kolejnego paternu ,robiąc kolejny pattern np z pianem nie słysze poprzednich i nie wiem jak wklejać klocki . pewnie jest jakas funkcja wyłączona a ja nie wiem o co tu chodzi . pomóżcie prosze .

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:fl problem z playlist -pattern 2010/03/26 18:54 #7795

• kaziorkaski
  • kaziorkaski Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 35
Mam nadzieję, że się mylę... Ale wiesz o przełączaniu trybu Pattern i Song?
Potrzeba mądrości by pojąć mądrość: na nic muzyka, gdy publiczność głucha.

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com
Załączniki:

O:fl problem z playlist -pattern 2010/03/26 19:35 #7796

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
oczywiscie że wiem o przelanczaniu , mimo to że jest przełaczone na song nie słysze poprzednich patternów

O:fl problem z playlist -pattern 2010/03/26 22:59 #7798

• Solid State
  • Solid State Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 1
Żeby "Song" zagrał, w pierwszej kolejności trzeba umieścić w oknie "Play Lista" stworzone uprzednio paterny.

O:fl problem z playlist -pattern 2010/03/27 09:57 #7799

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
Czy możesz nam udostępnić (w postaci załącznika) powyższy projekt? Wtedy łatwiej byłoby zdiagnolizować problem.

O:fl problem z playlist -pattern 2010/03/27 20:28 #7803

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
jeszcze raz . mam zrobiona linie perkusji i linie basu i obydwa te patterny sa włozone do play listy . chce zrobić kolejny pattern , przełanczam na song włanczam i nic nie idzie . a i jeszcze jedno może ktoś powiedzieć od czego albo do czego są te lampki pomarańczowe z prawej strony zegara tempa i petternów ?

O:fl problem z playlist -pattern 2010/03/28 09:26 #7805

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
torez napisał:

jeszcze raz . mam zrobiona linie perkusji i linie basu i obydwa te patterny sa włozone do play listy . chce zrobić kolejny pattern , przełanczam na song włanczam i nic nie idzie

Mam rozumieć, że kiedy w playliście zamieściłeś dwa patterny (perkusja i bass) po wciśnięciu play oba patterny grały, dopiero próba umieszczenia trzeciego patternu sprawia, że cała zawartość (po uprzednim przełączeniu w tryb song) nie chce grać?
Jeżeli tak właśnie jest to oznacza, że na trzecim patternie nagrana musiała zostać automatyzacja, która jest powodem powyższego problemu.

a i jeszcze jedno może ktoś powiedzieć od czego albo do czego są te lampki pomarańczowe z prawej strony zegara tempa i petternów?

Zasada: Konkretne pytanie - oddzielny wątek (post)
p.s. Wszystkie pomarańczowe lampki znajdujące się na panelu nagrywania opisane były na forum niejednokrotnie. W sekcji Fruity Loops Studio znajdziesz tekst zatytułowany: Dokładny opis panelu głównego w Fl Studio, w którym opisane zostały panele ulokowane w górnej części hosta fl studio.

tutaj cytat:

1.Typing Keyboard to Piano ( Ctrl+T) - dzięki tej opcji możemy używać zwykłej klawiatury "qwerty" jak klawiatury MIDI, jednak wtedy tracimy dostęp do możliwości korzystania z niektórych skrótów klawiaturowych.
2.Recording Countdown ( Ctrl+P) - bardzo użyteczna opcja odliczająca czas, (domyślnie ustawiony na 4 takty) po którym rozpocznie się proses właściwego nagrywania. Aby zmienić liczbę tyknięć kliknij kontekstowym na ikonę diody i dokonaj odpowiednich ustawień.
3.Blend Recorded Notes ( Ctrl+B) - kiedy aktywne, mamy możliwość dogrania nut do już istniejących, w przeciwnym wypadku nagrywane nuty zastąpią te nagrane wcześniej.
4.Loop Record / Overdub - aktywacja opcji umożliwia rejestrowanie w trybie zapętlonym z możliwością jednoczesnego dogrywania, które trwa aż do skutku (do momentu, kiedy sami nie zatrzymamy operacji.
5.Snap Selector - parametr domyślnie ustawiony na "none". W przypadku ustawienia "auto" ten dostosowuje się do ustawionego poziomu zoom.
6.Metronome ( Ctrl+M) - kiedy włączony, podczas odtwarzania czy nagrywania słychać dźwięk metronomu wybijającego rytm. Szczególnie użyteczny podczas nagrywania. Klikając prawym przyciskiem myszy na kontrolkę metronomu możemy wybrać dźwięk, jaki będzie odtwarzany podczas jego pracy.
7. Start on Input ( Ctrl+I) - kiedy włączony, po wciśnięciu przycisku play na panelu transportu program Fl studio przechodzi w stan oczekiwania, a nagrywanie rozpoczyna się w momencie, kiedy na wyjściu pojawią się jakieś dane (np. wciśnięcie dowolnego klawisza na klawiaturze sterującej).
8.Step Recording ( Ctrl+E) - włącza/wyłączna opcję nagrywania krokowego.
9.Auto Scroll - włącza opcję automatycznego skrolowania w step squencerze, playliście i piano roll, dzięki czemu time maker zawsze będzie widoczny na ekranie podczas odtwarzania.

O:fl problem z playlist -pattern 2010/03/28 17:58 #7809

• torez
  • torez Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
problem rozwiazany nie wytrzymałem nerwowo i reinstalowałem fl-a, dziekuje wszystkim którzy zabrali głos w mojej kwestii. jestem tutaj nowy i bardzo mi sie podoba ze forum jest aktywne i ludzie chetni do pomocy innym .dzieki jeszcze raz . jestem początkujacym uzytkownikie fl studio i pewnie jeszcze nie jeden raz bede prośił was o pomoc heheh .pozdrawiam wszystkich

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena