Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT:

O:Słaba jakość renderingu 2009/12/04 18:39 #6328

• dawbor
  • dawbor Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 0
po prostu próbowałem różnych ustawień i zawsze obcinało jakość, no cóż..

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Słaba jakość renderingu 2009/12/05 20:26 #6337

• MadeinTB
  • MadeinTB Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
Nie wchodzę tu za często chociaż zaczynałem o fl1..Powiem że mam podobną sytuację ,większość nagrań po renderigu po prostu są płaski .Puszczając z programu wszystko brzmi super ale po zgraniu brak efektu i na pewno nie brzmi to tak samo :( Karta zewnętrzna sond blaster platinum 2 może problem tkwi w karcie? No i jeszcze pytanie(może dziwne :) ) rendering jest z miksera w fl z wyjścia master czy trzeba ustawiać wyjście na mikserze?

O:Słaba jakość renderingu 2009/12/05 21:42 #6339

• masahuku
  • masahuku Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
jubilero napisał:
No i jeszcze pytanie(może dziwne :) ) rendering jest z miksera w fl z wyjścia master czy trzeba ustawiać wyjście na mikserze?

Bardzo dziwne. Rendering to po prostu zgranie całego miksu (kanały, ich ścieżki efektowe + wysyłki send no i efekty sumy miksu czyli master). W jaki sposob chciałbyś ustawić "wyjscie" na rendering? Bo nie wiem czy w ogole cos takiego istnieje. Jedyne wyjscie w mikserze jakie mozesz ustawić to to od interfejsu audio pod który masz podłączony odsłuch.

O:Słaba jakość renderingu 2009/12/05 22:06 #6340

• psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Otrzymane podziękowania: 44
Istnieje możliwość renderingu ścieżek z poziomu miksera, chociaż nigdy tego nie robiłem.
Ustawienie SAMPLER INTERPOLATION na 512 point-sinc jest dużym błędem, bo nie dość, że spowalnia kompa to brzmi kaszaniasto. Ponadto warto się zainteresować, jak w opcjach audio to wygląda, bo możliwe, że jak zmieniłeś sample rate lub pokombinowałeś w tamtym miejscu z interpolacją samplera to będzie drobny zgryz.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

• Strona:
  • 1
  • 2
Zasilane przez Forum Kunena