Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Przypisywanie kontrolerow Fruity Parametric EQ do klawiatury 2009/11/20 01:29 #6116

• ARL
  • ARL Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
witam mam pewien problem. otoz jakis czas temu zakupilem klawiature sterujaca M-Audio Axiom 49. problem polega na tym, ze ciezko jest znalezc w internecie sensownych i trafnych odpowiedzi na pytania zwiazane z konfiguracja tej klawiatury z FL'em. moje pytanie dotyczy bezposrednio Fruity Parametric EQ2. jego ssuwaki itp mozna przypisac do kazdego kontrolera wybierajac "link to controller". jest to niestale, gdyz zamykajac program, a nastepnie otwierajac go na nowo wszystko znowu otwiera sie nieskonfigurowane. mozna oczywiscie zapisac plik jako szablon, ktory za kazdym razem bedzie sie otwieral po wlaczeniu FL. jednak gdy np. w mixerze w poszczegolnych kanalach mamy FP EQ2 to po przypisaniu do kontrolera, tylko jeden EQ2 dziala- ten ktory zostal przypisany jako ostatnio. pojawia sie tutaj moje pytanie: czy mozna zrobic tak, zeby sterowac kilkoma FP EQ2? tzn. jezeli wlaczymy kanal 1 w mixerze, to bedziemy sterowac EQ w tym kanale, jesli np. kanal 5, to sterujemy EQ w kanale 5, a nie w 1?
Dodam, ze klikajac "link to controller" mozna zaznaczyc w niektorych przypadkach opcje "omni", co pozwala sterowac suwaki w roznych kanalach. W FP EQ2 jednak nie mozna tego zaznaczyc, czy jest jakas inna mozliwosc? z gory dziekuje za jakiekolwiek spostrzezenia! moze uda mi sie ruszyc w koncu z miejsca! pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Przypisywanie kontrolerow Fruity Parametric EQ do klawiatury 2009/11/20 08:50 #6117

• psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Otrzymane podziękowania: 44
Niestety FLS nie oferuje tego typu rzeczy- nie jest to zaawansowany DAW na takie zabiegi. Tego typu możliwości stwarza współpraca Adobe Audition z Tascam US-428 (posiadam takowy) i masz tam możliwość wyboru jednego z czterech filtrów (dwa półkowe i dwa w pełni parametryczne) z regulacją GAIN, częstotliwości oraz Q.

A że resetuje Ci przypisane wcześniej kontrolery do poszczególnych parametrów to już jestem zadziwiony, bo tak się dziać nie powinno.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

O:Przypisywanie kontrolerow Fruity Parametric EQ do klawiatury 2009/11/20 18:24 #6124

• ARL
  • ARL Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
czyli na pewno nie ma innego wyjscia? myslalem ze jest jakas mozliwosc kontrolowania kilku equalizerow. przypisac sobie kazdy suwak do klawiatury, zapisac caly projekt i wtedy juz po wejsciu w program wszystko by bylo zapisane. myslalem ze moge otworzyc sobie kilka equalizerow np. w 10 roznych kanalach mixera. kady z eqalizerow skonfigurowac z suwakami na klawiaturze i pozniej zapisac wszystko jako szablon FL zeby po wejsciu odrazu wszystko bylo. wtedy jakbym mial np. jakas wtyczke z dzwiekiem w 3 kanale mixera, to kontrolowalbym EQ w tym kanale, a jakbym przelaczyl na kanal 5 mixera gdzie np. EQ kontroluje bass, to moglbym tam wszystko ustawiac za pomoca klawiatury ;/ serio nie ma takiej mozliwosci ?

O:Przypisywanie kontrolerow Fruity Parametric EQ do klawiatury 2009/11/20 21:29 #6125

• psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Otrzymane podziękowania: 44
Stary, nie żądaj od tego typu DAW-u funkcjonalności pełnowymiarowego stołu mikserskiego za przynajmniej kilkadziesiąt kafli.
Każdy z kanałów w mikserze ma odrębny 3 zakresowy eq z dwoma półkami HP, LP i jeden parametryczny- nie trzeba wprowadzać dodatkowych wtyczek. Spróbuj z tym.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

O:Przypisywanie kontrolerow Fruity Parametric EQ do klawiatury 2009/11/21 12:19 #6128

• ARL
  • ARL Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
kumam, no wlasnie z tym EQ w kazdym kanale nie ma problemy, bo tam klikajac opcje "omni" mozna sobie przechodzic pomiedzy roznymi kanalami z zachowaniem ustawien. dzieki bardzo za odpowiedz, pozdrawiam!

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena