Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

O:FL STudio 9 - Twoje pozytywne i negatywne wrażenia 2009/11/11 11:42 #5882

• kaziorkaski
  • kaziorkaski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 35
Ja jestem zachwycony zmianami w v9. Obecnie działam w systemie Windows7 64bit (postanowiłem przejść z XP, kupiłem i warto było!), i uruchamiam FL (extended memory), jako że mam 4GB Ramu. Sprawuje się beż zarzutu. Nie otwiera niestety jako aplikacja 32bitowa, wtyczek x64, ale i tak wydajność jest świetna.
Problem z "zawieszaniem" się granego dźwięku, pozostał - gram jedną wtyczką, i w tym samym czasie zaznaczam inną, ale wtedy dźwięk na poprzedniej się zawiesza, problem był w 8.5 i jest w 9, ale nie było go w 8! Może zostanie to dopracowane z czasem.
Ciekawe też czy doczekamy się wersji 64bitowej:D Ponoć środowisko w jakim programowane jest FL ma jakieś ograniczenia pod tym względem, hmm, zobaczymy;-)
Puki co zbieram się do upgrade do Signature, to w sumie tylko 136$, więc warto, ale powoli...
Ogólnie dla mnie v9 jest kolejnym udanym produktem Image Line.
Potrzeba mądrości by pojąć mądrość: na nic muzyka, gdy publiczność głucha.

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:FL STudio 9 - Twoje pozytywne i negatywne wrażenia 2009/11/11 13:51 #5892

• masahuku
  • masahuku Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 0
kaziorkaski napisał:

Obecnie działam w systemie Windows7 64bit (postanowiłem przejść z XP, kupiłem i warto było!), i uruchamiam FL (extended memory)

Też sie zastanawiam nad przejsciem na 64bitową siódemke jednak po pierwsze ponoc 32 bitowe programy wolniej chodza na 64bitowym systemie z powodu "konwersji" 32bitów plików na postać zrozumiałą dla systemu 64bitowego.
Poza tym czy znalazłes wszystkie sterowniki po ten system?? Ja mam interfejs TC Electronic i jak narazie zadnych sterowników pod 7 porducent nie udostepnia. I nie wiem jak jest ze sterwonikami systemowym...Jakie masz z tym doświadczenia?

Nie otwiera niestety jako aplikacja 32bitowa, wtyczek x64, ale i tak wydajność jest świetna.

Możesz to troche jaśniej przedstawić?

Pozdro.

O:FL STudio 9 - Twoje pozytywne i negatywne wrażenia 2009/11/11 14:07 #5895

• kaziorkaski
  • kaziorkaski Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 35
Ja mam E-Mu 1212m, producent udostępnia sterowniki 64bit, więc karta śmiga jak trzeba. Windows7 obsługuje wszystkie dosłownie komponenty mojego zestawu, nawet sterowniki do grafiki Ati ma nowsze niż ja miałem;), więc oprócz systemy nic więcej niem usiałem dogrywać.
Nie zauważyłem spowolnienia, a wręcz przeciwnie, system jest stabilniejszy i wydajniejszy, pomimo, że nie wyłączałem wodotrysków efektowych i nie optymalizowałem specjalnie Win7.

Tak, Fl Studio jest napisane jako 32bitowy program. Bez problemu wszak działa pod 64bit. Jednak wszystko co instalujesz jako plug-iny, również musi być 32bit, żeby Fl Studio to "rozumiał". Testowałem już na UVI Workstation i tak to działa - 32bit widzi jako plug-in, a 64bit - nie. Chociaż oczywiście można takie wtyczki uruchomić w trybie standalone( o ile wtyczka udostępnia taką sposobność) przekierować porty MIDI, i już;)
Potrzeba mądrości by pojąć mądrość: na nic muzyka, gdy publiczność głucha.

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

O:FL STudio 9 - Twoje pozytywne i negatywne wrażenia 2009/11/11 14:31 #5899

• masahuku
  • masahuku Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dzięki za wyjaśnienie tematu.
Przed chwilą sprawdzałem i TC Electronic nie udostepnia jeszcze sterowników pod Win 7 wiec przejde na ten system dopiero jak sie ukażą. Dużo pozytywnych opinii o nim słyszałem wiec powinien sie dobrze sprawować.

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena