Witam! Mam problem z zastosowanie efektów... Było tu już milion takich postów ale jednak odpowiedzi na moje pytanie jeszcze do mnie nie doszło... Przeszukałem całą stronę VSTi.pl i nie ma tu nigdzie rozwiązania na mój problem... A więc, proszę mnie nie uważać za głupka bo może to będzie głupi problem czy nie wiem co... Ale ja przez to nie mogę spać :) (serrio). Proszę mnie także nie odsyłać linkami do jakichś Tutoriali bo jak Pana Boga kocham tam nie ma nic dla mnie, z tutoriali już wszytko potrafię.... No ok, a teraz pytanie (problem raczej) :
Chcę zautomatyzować coś z zakładki (uwaga) BROWSE PRESETS nie parameters ! Czy to jest możliwe? Co można zrobić z tymi zakładkami, które są widoczne w głównym Browserze...??
OK, rozumiem, że nikt nic nie zrozumiał...
Mam pattern, powiedzmy Gold Saw, i mam ułożoną jakąś melodie... Wkładam to na główną playliste i daje efekt np. Reverb i nie chce używać pojedynczego parametru tylko całego presetu odrazu i zarazem chcę zrobić tak aby po chwili przestał działać! POMOCY...
Tak samo z efektem FreeFilter... Jest sobie pattern, na nim jest pianino, jest melodia... daje to na główną playliste wybieram sobie z BROWSE PRESETS Telephone Band Pas i chce żeby potem to już przestało działć... POMOCY
... a więc mądry jest dla mnie ten kto zrozumiał mój problem i umie odpowiedzieć tak żebym ja to zrozumiał... :)
... czy da się zrobić to na jednym patternie? ... czy trzeba robić oddzilny pattern i wtedy wstawić preset efektu... ?
... wiem, że tak można jakoś ale nie wiem jak... Tak więc POMOCY !
PS : kiedy z głównego Browsera staram się przeciągnąć zakładkę jakiegoś presetu na playliste pojawia mi się komunikat Fruity Filter is a not a generator... też nie wiem o co chodzi :P
POMOCY !