Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Znowu Mixer i efekty... 2009/09/14 18:57 #5128

• adrian0
  • adrian0 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Elektroniczna, akustyczna... Muzyka jest piękna :)
  • Otrzymane podziękowania: 2
Witam! Mam problem z zastosowanie efektów... Było tu już milion takich postów ale jednak odpowiedzi na moje pytanie jeszcze do mnie nie doszło... Przeszukałem całą stronę VSTi.pl i nie ma tu nigdzie rozwiązania na mój problem... A więc, proszę mnie nie uważać za głupka bo może to będzie głupi problem czy nie wiem co... Ale ja przez to nie mogę spać :) (serrio). Proszę mnie także nie odsyłać linkami do jakichś Tutoriali bo jak Pana Boga kocham tam nie ma nic dla mnie, z tutoriali już wszytko potrafię.... No ok, a teraz pytanie (problem raczej) :

Chcę zautomatyzować coś z zakładki (uwaga) BROWSE PRESETS nie parameters ! Czy to jest możliwe? Co można zrobić z tymi zakładkami, które są widoczne w głównym Browserze...??

OK, rozumiem, że nikt nic nie zrozumiał...

Mam pattern, powiedzmy Gold Saw, i mam ułożoną jakąś melodie... Wkładam to na główną playliste i daje efekt np. Reverb i nie chce używać pojedynczego parametru tylko całego presetu odrazu i zarazem chcę zrobić tak aby po chwili przestał działać! POMOCY...

Tak samo z efektem FreeFilter... Jest sobie pattern, na nim jest pianino, jest melodia... daje to na główną playliste wybieram sobie z BROWSE PRESETS Telephone Band Pas i chce żeby potem to już przestało działć... POMOCY

... a więc mądry jest dla mnie ten kto zrozumiał mój problem i umie odpowiedzieć tak żebym ja to zrozumiał... :)

... czy da się zrobić to na jednym patternie? ... czy trzeba robić oddzilny pattern i wtedy wstawić preset efektu... ?

... wiem, że tak można jakoś ale nie wiem jak... Tak więc POMOCY !

PS : kiedy z głównego Browsera staram się przeciągnąć zakładkę jakiegoś presetu na playliste pojawia mi się komunikat Fruity Filter is a not a generator... też nie wiem o co chodzi :P

POMOCY !
Naciśnij PLAY :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez adrian0.

O:Znowu Mixer i efekty... 2009/09/14 19:08 #5130

• lsudny
  • lsudny Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • aka Blue Void
  • Otrzymane podziękowania: 9

Chcę zautomatyzować coś z zakładki (uwaga) BROWSE PRESETS nie parameters ! Czy to jest możliwe? Co można zrobić z tymi zakładkami, które są widoczne w głównym Browserze...??

Chodzi o automatyzację presetów? Dołączyłbym się do pytania, ale wątpię żeby coś takiego było możliwe. A jeśli chodzi Ci o samo włączanie i wyłączanie się efektu, to zautomatyzuj parametr on/off

PS : kiedy z głównego Browsera staram się przeciągnąć zakładkę jakiegoś presetu na playliste pojawia mi się komunikat Fruity Filter is a not a generator... też nie wiem o co chodzi :P

Bo to jest efekt. :P
Siódmego czerwca 2010 roku, o godzinie 16:15, oficjalnie opuściłem to forum.

O:Znowu Mixer i efekty... 2009/09/14 20:22 #5134

• adrian0
  • adrian0 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Elektroniczna, akustyczna... Muzyka jest piękna :)
  • Otrzymane podziękowania: 2
Panie Aka, bardzo Pan mądry i nie wątpie że jeszcze Pan wiedze na ten temat posiada aczkolwiek NIEC MNIE TO NIE DAJE ... zautomatyzuj parametr on off... jeśli łaska to od zera z tym wątkiem... jak to się robi :P akurat mixer i te wszytkie zagadnienia to jest moja słabsza strona ...

proszę o wyjaśnienie :) będę badzo wwddzziięęczcznnyy :) Panie Aka... :)

pozdro :)
Naciśnij PLAY :)

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena