Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

MULTICHANNEL RECORDING 2009/08/21 11:21 #5009

• hash5g
  • hash5g Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 1
przepraszam Admin ale muszę ponaglić.
Ludzie na pomoc- jak nagrywać (audio) wiele kanałów w fl studio? jak ustawię na mixerze parę kanałów to mi się nagrywa ale gdy się pomylę i chcę nagrać raz jeszcze to nagrywa się jeden kanał.Wiec muszę otworzyć nową sesję u stawić od nowa wejścia.WHY?? pomocy,jak sprawić żebym sobie nagrywał z 4 wejść w karcie na 4 osobne ścieżki ,stopował i znów odpalał i wszystko by się nagrywało jak trzeba.Chodzi mi tylko o konfiguracje FL nic o karcie czy takie sprawy ponieważ tu nie ma błędu.Raz jeszcze - POMOCY

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:MULTICHANNEL RECORDING 2009/08/29 15:00 #5041

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
Nagrywanie wielokanałowe polega skierowaniu na sygnału z dowolnych źródeł zewnętrznych na niezależnie ścieżki insertowe w mikserze. Fl studio pozwala na niezależne i jednoczesne nagrywanie z 64 źródeł (w Fl Studio 9 będziemy mięli do dyspozycji 99 ścieżek).

Załóżmy że nagrywamy z trzech źródeł wpiętych jednocześnie do odpowiednich wejść karty dziwękowej:

gitary
mikrofonu
instrumentu klawiszowego

dla każdego z tych instrumentów wybieramy odpowiedni sygnał wejścia na mikser (sekcja IN) na niezależnym kanale insertowym. - u nas:

kanał 18 - gitara
kanał 19 - instrument klawiszowy
kanał 20 - mikrofon

Zwróć uwagę że na każdym kanale wpięto Edisona (Fl studio pozwala nagrywać do Edisona bądź bezpośrednio do okna playlisty) - tutaj sposób pierwszy.
Tak jak to pokazano na screenie.

Ustawienia miksera zapisywane są razem z projektem więc nie powinno być problemu z koniecznością powtórnej konfiguracji.
Załączniki:

O:MULTICHANNEL RECORDING 2009/09/02 10:24 #5059

• hash5g
  • hash5g Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 1
super świetnie ,że się Adminie tym zająłeś ale ja wiem jak ustawić wejścia żeby doszło to w ogóle do fl.lecz nie na tym mój problem polega.Powiedzmy ,że korzystam ze sposobu drugiego i nie uruchamiam edisona tylko wszystko do playlisty.W momencie kiedy skonfiguruje wszystkie ( u mnie ) 4 wejścia( na 4 oddzielnych kanałach oczywiście ) i wcisnę nagrywanie( TOOLS \ One-click audio.. \ into playlist as... ) to spoko się nagrywa ale gdy przykładowo się pomylę w graniu i zastopuję a następnie znów wcisnę record nagrywa mi się tylko jedna ze ścieżek i tu jest właśnie padaczka Mistrzuniu. I teraz pytanie jak to zlikwidować i czy może być to wina ,że nie wpinam na każdy z nagrywanych kanałów edisona ?
PzDr!

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena