Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Trzeszczenie podczas odtwarzania SONG-u 2009/06/02 21:22 #4444

• GEKI
  • GEKI Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Mam pytanko robiłem sobie SONG w FLStudio i w momencie kiedy dodałem kolejną wtyczkę VSTi w niektórych momentach dźwięk zaczyna trzeszczeć. Tak se myśle że może mam słabego kompa i z kolejnymi wtyczkami moja karta (lub coś tam) nie może se poradzić. Karte dżwiękową mam zintegrowaną. Procesor 2.8 GHz i 768 ramu.

PS. Można zrobić aby pattern był większy niż 16-cie ?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Trzeszczenie podczas odtwarzania SONG-u 2009/06/02 21:28 #4445

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
GEKI napisał:

Mam pytanko robiłem sobie SONG w FLStudio i w momencie kiedy dodałem kolejną wtyczkę VSTi w niektórych momentach dźwięk zaczyna trzeszczeć. Tak se myśle że może mam słabego kompa i z kolejnymi wtyczkami moja karta (lub coś tam) nie może se poradzić. Karte dżwiękową mam zintegrowaną. Procesor 2.8 GHz i 768 ramu.

Karta dzwiękowa jest bardzo ważnym elementem (mowa o karcie innej niż zintegrowana) jeżeli jej nie posiadasz powinieneś spróbować powalczyć z ustawieniami sterownika ASIO

PS. Można zrobić aby pattern był większy niż 16-cie ?

Przenieść dane z sequencera patternowego do edytora Piano Roll klikając prawym na nazwę kanału w step sequencerze i wybierając z menu: Send to piano roll

O:Trzeszczenie podczas odtwarzania SONG-u 2009/06/03 01:42 #4446

• GEKI
  • GEKI Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
Dzięki ;)

O:Trzeszczenie podczas odtwarzania SONG-u 2009/06/05 17:54 #4456

• Anakins
  • Anakins Avatar
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
ja miałem kiedyś podobny problem , tzn. tworzyłem projekt i kick grał ładnie , czysto. Na następny dzień powróciłem do projektu a tu kłopot= kick trzeszczy. okazało się że po prostu komp już mi "mulił" po całym dniu gry w gta 4. Restart kompa i kick grał czysto. Więc jak widać tych przyczyn może być wiele. Próbuj tak jak poradził admin , jednak ja również mam zintegrowana kartę i nigdy nic z jej powodu mi nie trzeszczało. pozdro;)

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena