Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Jak hurtowo zmienić velocity wszystkich nutek w ścieżce 2009/05/29 13:48 #4420

• marek_010203
  • marek_010203 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam,

Jak w temacie. Wiem, że ustawiając kursor na szczycie wskaźnika od velocity na dole okna, trzymając prawy klawisz myszy mogę zmienić głośność wszystkich zaznaczonych nutek. Problem tylko polega na tym, że nie przesuwa mi się okno wraz z ruchem myszy w prawo.

A może jest jakiś prostszy sposób na zmianę wszystkich velocity zaznaczonych nutek ???

Pozdr

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Jak hurtowo zmienić velocity wszystkich nutek w ścieżce 2009/05/29 15:20 #4422

• lsudny
  • lsudny Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • aka Blue Void
  • Otrzymane podziękowania: 9
Ech -.-

Są trzy sposoby:

1 - zaznaczasz wszystkie nuty które widzisz i zmieniasz velocity, potem przesuwasz dalej i powtarzasz czynność, itd. itd.
2 - maksymalnie oddalasz obraz (zoom out) i zaznaczasz nuty, zmieniasz velocity
3 - albo też - najłatwiejszy sposób - zmieniasz wygląd klawiatury (w lewym górnym rogu Piano Roll) tak żeby była tak jakby ściśnięta i zaznaczasz klawisze na klawiaturze. Potem klikasz w taki młotek (też w lewym górnym rogu Piano Roll) i wybierasz Scale levels, i ustawiasz odpowiednio velocity.

Aha, możesz jeszcze robić tak jak opisałeś, ale korzystając też z klawisza w prawo który przesuwa cię dalej :P

Myślcie czasem, ludzie! ;p
Siódmego czerwca 2010 roku, o godzinie 16:15, oficjalnie opuściłem to forum.

Ostatnia edycja: przez lsudny.

O:Jak hurtowo zmienić velocity wszystkich nutek w ścieżce 2009/05/29 17:55 #4424

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
Najlepiej do tego celu wykorzystać narzędzie Scale Levels w sekcji tools menu okna Piano roll.

Do hurtowej zmiany parametru velocity przy zachowaniu proporcji wartości velocity wszystkich nut użyj gałki offset

Załączniki:

Ostatnia edycja: przez Pietia.
  • Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena