Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Sample FL i pare efektów 2009/05/21 17:14 #4349

• ffch
  • ffch Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witajcie, mam kilka pytan odnosnie fl

Chodzi o ten film

1 Czy rozpoznajecie moze sample uzyte jako piano (chyba sc55) i perkusyjne? Jesli tak skad moge je sciagnac albo chociaz jak sie nazywaja?

2 Druga sprawa to werbel,w tutorialu podaja, ze dali reverb na werbel, ale gdy ja uzylem tego samego efektu efekt byl kompletnie inny, samo echo.

3 I ostatnie to pauza w patternie z pianinem, jest tam takie lekkie ucięcie taktu, z tego co zrozumialem jest to jakis efekt echo, ale nie wiem nadal jak to zrobic.

Z gory dzieki za pomoc

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Sample FL i pare efektów 2009/05/23 18:09 #4372

• ffch
  • ffch Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
Naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc? Chodzi mi przede wszystkim o nazwe wtyczki z piano sc55

O:Sample FL i pare efektów 2009/05/23 20:15 #4380

• chuson
  • chuson Avatar
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
hehe ogladalem kiedys ten tutorial. Wtyczka z pianinem to nic innego jak soundfont i pewnie dodany jest tam delay albo echo ;) Soundfonty mozesz za darmo pobac ze strony www.sf2midi.com (jesli jeszcze istnieje ;P )
Na snare nalozony jest reverb ale moze zle go ustawiasz ze nie brzmi tak jak na filmiku. A te sample to moga byc jakies zrobione przez NFXa albo sa na jego stronie www.warbeats.com
Powiem ci ze nie proboj robic muzy wedlug filmikow bo tak naprawde chu... wielki to daje. Mozna ich uzywac jako pomocy ale nie jako schematu bo potem pelno jest podobnych do siebie bitow, szczegolnie w muzyce HH ;(
peace

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena