Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Szum, charczenie. 2008/12/30 21:32 #2467

• Misiekk
  • Misiekk Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Elo. Zrobiłem sobie piosenke... nałożyłem sporo ścieżek i efektów i kiedy jest główny moment i wszystko gra zaczyna charczeć, chrapać, szumieć... nie wiem co jest źle. A może to wina karty dźwiękowej bo mam zintegrowaną narazie :/ Prosze o pomoc.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Szum, charczenie. 2008/12/30 23:06 #2468

• ogurez
  • ogurez Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 1
No tak czasami bywa jak dasz sporo wtyczek i system nie wyrabia i procek sie pali , ale do sedna jak masz ustawione Asio tzn bufer na ja mam 512 na procku 2.0 i karcie Sb Audigy platinium ed i przy 4 Nexusach jest juz ciezko.Wiec napisz jakie wtyki i ogolnie konfiguracje kompa cos poradzimy :) Pozdrawiam Dj (o)

O:Szum, charczenie. 2008/12/31 00:28 #2470

• Misiekk
  • Misiekk Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
kompa mam:

plyta glowna gigabyte k8nf-9
1gb ram
procek sempron 1,8ghz
bufer w ASIO mam 1024

muzyka raczej amatorska ale powsadzalem kilka brzmien string i short, intregue, dixie etc wiekszosc dzwiekow jakos modyfikowana w channel settings ale nie bardzo (przesuniecie przo tyl dlugosc)... do tego wiadomo perkusja i inne ...

a wtyczki (nie wiem czy to masz na mysli bo ja amator narazie) ... 7 insertow i na nich.. fruity blood overdrive, fruity freefilter, fruity delay bank .. prawie na kazdym jest blood i delay, filter na 2 albo 3.. nastepna sprawa wszystkich tych okienek z brzmieniami (nie wiem jak to sie nazywa) mam 20 w najgorszym momencie gra naraz 12-13 ale te z efektami.

O:Szum, charczenie. 2008/12/31 08:52 #2472

• ogurez
  • ogurez Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 1
A wiec tak mysle ze wina leży w karcie muzycznej jak sądze realtek,przy procku 1.8 i 1 gb ramu powinno byc dobrze w szczegolnosci jesli nie uzyles zadnych wtyczek typu synth,Kup karte muzyczną nawet za 90 zeta jakiegos Sb i bendzie Gitara :)

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena