Niestety nic nie wiem na ten temat, podejrzewam, że taka opcja jest niemożliwa do wykonania w FL Studio. Wydaje mi się, że taka opcja nie prędko się pojawi, bo tracki nie są powiązane z kanałami w mikserze przez co wykrywanie tego czy coś przejdzie jeszcze przez kanał czy nie chyba nie jest takie proste. Dodam, że takiej opcji także nie widzę w REAPER. Dało by się to na pewno rozwiązać poprzez markery i regiony, eksportowanie tylko wybranych fragmentów, ale tego też w FL nie ma.
Przy okazji wspomnę że dobrze jest uważać na przekierowania w mikserze jeżeli używasz tego automatycznego splita. Miałem z tym niemiłą przygodę. Robię dosyć dużo przekierowań i grup, czasami bardzo prostych, dla przykładu wysyłam 3, 4 i 5 kanał na jeden inny, powiedzmy 7 tylko dlatego aby podciąć wszystkim filtrem niepotrzebny niski dół i żeby zrobić to jedną wtyczką, a nie trzema takimi samymi. Zawsze myślałem, że tak jak ustawi się sygnał tak będzie on potem eksportowany po linii, jednak się myliłem. Kanał 3 nie przejdzie przez 7 z filtrem a dopiero potem na master do eksportu tak jak jest ustawiony tylko wyeksportuje się jako 3, każdy kolejny 4 i 5 z osoba, a na 7 wszystkie na razem z filtrem. Tak, tylko potrzebuje 3, 4 i 5 z filtrem osobno, a nie wszystkie w jednym. W efekcie ścieżki są czasami niekompletne. Lepiej uważać z tymi automatycznymi splitami ścieżek.