Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Vst nie wgrywa sie w nowym projekcie 2012/02/28 21:39 #15422

• Michal_Triz
  • Michal_Triz Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Mam taki problem z FL Studio 10: projekty mam zapisane w zipie i FLS , musiałem przeinstalować windowsa, zainstalowałem ponownie FL Studio i wszystkie wtyczki. Jednak wtyczki nie chcą się wczytać jak wczytuje stare projekty, jednak normalnie działają jak rozpoczynam nowy projekt . Jak to naprawić ? Jest na to jakiś sposób, czy już przepał projekt ?:( POMOCY !

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Odp: Vst nie wgrywa sie w nowym projekcie 2012/02/29 10:22 #15427

• N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 330
Wszystkie wtyczki się nie wczytują czy tylko niektóre? Tak się dzieje kiedy wcześniej miałeś je pod inną nazwą niż teraz, przyjrzyj się jaką nazwę pliku wtyczki pokazuje wrapper i sprawdź czy taka u Ciebie istnieje w folderze.

Odp: Vst nie wgrywa sie w nowym projekcie 2012/02/29 18:56 #15441

• Michal_Triz
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
hmm, nazwy wtyczek są takie same, wczytuje mi wszystkie wtyczki oprócz tych z komplete. Czy winą może być zmiana folderu wtyczki po przeinstalowaniu windowsa ? Chodzi o to, że zainstowałem na innym dysku komplete. Jak ta to jest przyczyną to w jaki sposób da się do zmienić ?:)

Odp: Vst nie wgrywa sie w nowym projekcie 2012/02/29 20:39 #15443

• N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
Te z Komplete może mają inne nazwy? NI lubi często uaktualniać swoje wtyczki, jak sami piszą polecają dokończyć zaczęte projekty przed uaktualnieniem wtyczki, coś może w tym być. No albo po prostu są tak zainstalowane, że ich nie ma w folderze z wtyczkami ;)? Czasami są takie cuda.
Za tę wiadomość podziękował(a): Michal_Triz

Odp: Vst nie wgrywa sie w nowym projekcie 2012/03/02 19:42 #15467

• Michal_Triz
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
Wszystkie wtyczki z KOMPLETE mają takie same nazwy, nie wiem o co chodzi, jest napisane BRIDGED jak wczytuje wtyczkę. Jak biore nowy projekt to elegancko, bez problemu śmiagają te KOMPLETE, ale jak chce wczytaj stary projekt i wtyczki, które tam mialem zapisane to już jest problem :/ ale to jest dziwne, bo tylko z VST z KOMPLETE mam taki problem, reszta jest normalnie. Czy wina może być, że wtyczki są w innym folderze niż wcześniej ?

Odp: Vst nie wgrywa sie w nowym projekcie 2012/03/02 20:10 #15468

• N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
Elementarne pytanie - czy wcześniej projekt tworzyłeś pod systemem 32 bitowym a teraz otwierasz to na 64 bitowym? BRIDGE oznacza dosłownie pomost i w tym trybie są uruchamiane wtyczki 32 bitowe w programach 64 bitowych, taka emulacja. Kontakt ma własne dedykowane wtyczki 64 bitowe więc otwierając 32 których wcześniej używałeś mogą być jakieś problemy. Żeby uniknąć takich problemów zawsze zapisuje się wszystkie ścieżki sesji do WAV z najlepszą dostępną jakością, zawsze możesz z nich potem skorzystać niezależnie od sprzętu, w dodatku tak łatwiej wykonać miks i ostateczne złożenie kawałka.

Odp: Vst nie wgrywa sie w nowym projekcie 2012/03/02 21:10 #15470

• Michal_Triz
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
Dzięki wielkie za odpowiedzi, teraz mam system 32bitowy, przeinstalowalem komplete i juz nie wystepuje bridged, ale nadal nie wczytuje tych wtyczek i wyskakuje komunikat "This plugin failed to load" nazwa wtyczki na 100% jest taka sam jak przed reinstalacją windowsa. Czy wina może leżeć po stronie ścieżki dostępu VST ? Nie wiem już jak to naprawić. POMOCY !

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena