Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Dziwny problem (automatyzacja) 2008/09/04 11:24 #1463

• pietropol72
  • pietropol72 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam.
Mam następujący problem z Playlistą...Mam już wszystko poukładane jak trzeba.Gotowe wszystkie paterny ale...kiedy puszczam song na playliście na jednym instrumencie w trakcie utworu gasnie mi ta zielona mała lampeczka przy paternie i instrument przestaje byc słyszalny.
Podejrzewam ze sam to kiedyś zrobiłem a teraz nie wiem jak się tego pozbyć.Właczałem nagrywanie i w trakcie gdy utwór leciał poprostu to właczałem ale to nic nie daje.Zawsze kiedy utwór startuje lampka gasnie, więc kiedy Exportuję utwór do mp3 , tak się nagrywa..czyli nie słyczać instrumentu.
p.s. Może cos o miom pierwszym wrzuconym kawałku...
Pietro-Rockococo;-)

Prosze o pomoc...i z góry dziekuje...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Dziwny problem... 2008/09/04 17:05 #1466

• Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Otrzymane podziękowania: 193
Powodem takiego stanu rzeczy jest fakt iż podczas nagrywania została również zapisana automatyka włączenia/wyłączenia patternu. Aby się tego pozbyć musisz przejrzeć wszystkie patterny, na których zapisane są przypuszczalnie dane automatyki.

W tym celu:
  1. otwórz projekt
  2. otwórz przeglądarkę (Browser - F8)
  3. przejdź do katalogu current project>automation>initialized controls
  4. poszukaj zapisu mającego w nazwie nazwę kanału ze step sequencera + Mute / solo
  5. ewentualnie przejrzyj pozostałe patterny, na których jest zapisana informacja o automatyzacji.
  6. po znalezieniu patternu z automatyzacją - prawym przyciskiem myszy nań i wybierz delete event

O:Dziwny problem (automatyzacja) 2008/09/04 20:47 #1468

• pietropol72
  • pietropol72 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 0
Wielkie dzięki.Bez Ciebie bym sobie nie poradził...No a ze udało mi sie z tym poradzić umieszczem kolejny kawałek...
Pietro

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena