No właśnie ja też nie rozumiem o co teraz może chodzić. Masz podłączone tylko jak powiedziałem wcześniej po nic to nie da bo sygnałem nie wrócisz z powrotem do tego komputera.
Wyjaśnię może jak to powinno być zrobione.
Zagadnienie jest proste - wszystko dzieje się softwarowo. Muzyka jest puszczana na komputerze z czego jest transmitowana w eter. Jeżeli aktualnie sterujesz muzyką myszką w VDJ w takim razie potrzebowałbyś sterownika MIDI który będzie przypisany do każdej potrzebnej kontrolki. Wtedy mógłbyś kontrolować to co dzieje się na ekranie - ściszać, dawać głośniej, przełączać utwory.
www.djshop.pl/i4181,hercules,hercules-dj-control-mp3-e2.html
Druga rzecz jakiej potrzebujesz to mikrofon do którego można trochę ponawijać, halo halo Janku :D. No i jak wiadomo bezpośrednio nie podłączysz mikrofonu. Teraz zależy ile chcesz wydać na takiego mica? Opcje są dwie - dynamiczny (tani, typowy estradowy, daje rade do takich zastosowań) lub pojemnościowy (typowy studyjny, wysoka jakość ale zbiera wszystko dookoła). Dynamika kupisz nawet do 100zł i podłączysz do każdego przedwzmacniacza (bezpośrednio nie da rady chyba, że znajdziesz specjalne pod mini jacka). Pojemnościówka to większy wydatek z rzędu 300zł-400zł i potrzebny będzie wzmacniacz z zasilaniem fantomowym.
Aby podłączyć taki mikrofon możesz kupić przedwzmacniacz, ale nic nie polecę, bo nie szukałem nigdy. Minusem będzie to, że musisz wyprowadzić go na wejście zintegrowanej karty dźwiękowej i jakość będzie osłabiona mocno. Trochę droższym rozwiązaniem ale za to bardziej kompleksowym będzie interfejs audio czyli po prostu taka jakby karta dźwiękowa (pod USB jeżeli korzystasz z laptopa) pod którą podepniesz wszystko i obsłużysz całe radio, nagrasz audycję itd.