Witajcie,
Po długich bezowocnych poszukiwaniach zwracam się z prośba do Was, być może akurat będziecie wiedzieć o czymś czego nie znalazłem :). Nie od dziś wiadomo, że czasami tańsze odpowiedniki są lepsze nie tylko za sprawą cena/jakość.
Od dłuższego czasu do mojej kolekcji poszukuje brzmień instrumentów etnicznych (muzycznych nie perkusyjnych, te już mam całą masę) które pójdą w parze z epicką orkiestrą. Najlepszym rozwiązaniem i dosyć tanim wydaje się East West Ra który zawiera wszystko co potrzeba w perfekcyjnej jakości i kilku odmianach artykulacyjnych jednak kosztuje teraz w promocji €199, z wysyłką i procentem od transakcji wyjdzie z 850zł. Dla innych może to są grosze, ale w tym momencie po prostu tyle nie mogę zainwestować, a po wakacjach cena będzie jeszcze większa (około 1300zł).
Przeczytałem jednak na jakimś zagranicznym forum wypowiedź o tym jak nieopłacalne jest kupowanie Ra jeżeli posiadasz coś tam z Kontakta bo wszystko się dubluje. Przejrzałem całą ofertę NI i nie mogę znaleźć żadnej takiej biblioteki, być może chodziło o jakąś niezależną firmę.
Znacie jakieś biblioteki w tych klimatach w cenie < $200-$300-$400?