Witaj na forum. :)
Niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie. Aktualnie korzystam z Cockos Reaper który ma wbudowaną natywnie możliwość mostkowania wtyczek, każdą wtyczkę można tam uruchomić w kilku trybach, w tym jako osobny proces, nawet 32 bitową na 32 bitowym DAW jeżeli mamy jakieś konflikty, albo jak coś z GUI nie tak. Tym samym też nie ma problemów z wyciąganiem parametrów do automatyki.
Z tego co wiem Studio One nie posiada takiej opcji. jBridge to zewnętrzne narzędzie i może powodować konflikty. Szukając chwilę po internecie znalazłem podobne problemy, jednym działa innym nie, ale nikt nie zna rozwiązania. Tym ciężej mi tutaj cokolwiek poradzić.
Spróbuj uniwersalnego rozwiązania, odinstaluj wszystko i zainstaluj ponownie w najnowszej wersji, w tym jBridge, wiem że jest z tym trochę zabawy ale takie porządki naprawdę czasami pomagają. Zwróć uwagę na aktualizacje, pobierz najnowsze wydania jakie tylko możesz.
Jeżeli nie pomoże to poszukaj 64 bitowych wersji wtyczek z których korzystasz lub ich odpowiedników. Przyzwyczajenie to dobra rzecz ale zrobienie porządku od czasu do czasu i uzupełnienie swojej palety barw sprzyja kreatywności. Sam mam parę starych wtyczek ale nie bazuję tylko na tym co miałem 10 lat temu. ;) Technologia się rozwija i w przeciwieństwie to prawdziwego sprzętu, szczególnie analogowego, to im nowsze algorytmy tym lepsze, nie ma żadnych argumentów za nie aktualizowaniem wtyczek.
W ostateczności pamiętaj o tym że architektura 64 bitowa radzi sobie także z 32 bitami. Oznacza to tyle że w systemie Windows bez problemu uruchomisz aplikacje 32 bitowe. Jeżeli już musisz pracować tylko z wtyczkami 32 bitowymi zainstaluj Studio One w wersji 32 bitowej na tym systemie 64 bitowym jaki masz, będzie działać jakby nigdy nic ale oczywiście z ograniczeniami charakterystycznymi dla architektury 32 bitowej. Z tego miejsca uruchomisz wszystkie wtyczki 32 bitowe bez mostkowania.