Hello,
chciałbym poruszyć pewną sprawę dotyczącą większości z nas, którzy siedzą w domu i dłubią w dźwiękach przy pomocy FLS czy też innych pomocnych programów...
a wiec...czy myślicie, że odniesiecie sukces dzieki swoim utworom? moze juz ktoś z was odniosł...jesl nie to jak sie widzicie w przyszłosci? muzyka to tylko hobby czy macie moze jakies plany na podboj rynku muzycznego...watpie zeby ktos kto ma, chciał je zdradzic :) chodzi o plany i doswiadczenia, moze wsrod nas skrywaja sie jakies gwiazdy muzyki ;]
ten temat postawiłem na forum gdy usłyszałem o programie Rebeat (
en.rebeat.com/home.html), dzieki, któremu mamy możliwość sprzedaży własnych utworów przez internet, poprzez zrzeszone w programie sklepy internetowe, a jest ich ponad sto i liczba ta bedzie rosła. Opłata za wystawienie utworów wynosi mnie wiecej 100zł i jest jednorazowa program kosztuje 99 Euro...zysk na czysto ze sprzedaży naszych utworów to od 20 do 50% (najprawdopodobniej w zależności od sklepu w którym został sprzedany utwór)
No wiec, moze niedługo nie potrzeba bedzie żadnego kontraktu z wytórnia tylko odpowiednia forma reklamy i własne utwory na serwerach iTunes, BeatPort, TrackItDown i wielu wielu innych...
komercha upadnie to pewne :D