Dla mnie rzadzi FL szczegolnie za interface .Zwlaszcza dziewiatka.Lekko mroczny,przelamany swietnymi kolorami,nie wspominajac o dopieszczonym wygladzie wtyk.Sa po prostu piekne i tyle.
Osobiscie kocham ten soft od 2 lat i musze powiedziec ze w duzej mierze wlasnie on inspiruje mnie do dalszej pracy.
Mega intuicyjnie wszystko rozmieszczone i uproszczone.(jesli sie wie gdzie co jest)
Co do konkurencji to...cubas moze i ma mozliwosci podobne, ale interface mnie odpycha jakos.Faktycznie n*****e w nim jakos.
Jesli sie nie myle to w pewnym momencie windows wyskoczy ze swoim kombajnem do produkcji muzy podobnie jak Mac.(hahaha)
Co do Maca i jego Logic Pro,to podobno jest swietny.Niestety, wiemy jak masowa popularnosc wplywa na opine innych(tak mowa tu o owcach i tym syndromie).
Osobiscie uwazam ze Maca musieli w ktoras strone popchnac,a ze wymyslili w ktora...
Porzadnie zanecili...i mamy gotowy produkt.Gotowy na rynek.Aha jeszcze cenka wyzsza,by plebs myslal ze ma w rekach zloto,a to kamien malowany he he.
Reason chyba nie uzywa zewnetrznych wtyczek...
Steinberg bodajze ma najwieksze doswiadczenie w tej branzy,tlumaczy to popularnosc softu.Logicznie myslacy osobnik(nie za pomoca reklam)wybierze Cubase.
Osobnik kolejnej kategorii to man,ktory bierze produkt elitarny(nie wszystkich na niego stac nie nie)nawet soft musi specjalnie dla niego byc wyprodukowany.Piekny,szczuply,mocny wyczekiwany,popularny... lecz podgnily troszke Makintoszek.
A ja i tak wole swojego Efelka i jego dozywotni support.
I polecam.Bo wiekszosc za Chiny sie nie przyzna,ze wywalilo GRUBA kaske na jakiegos Macka Pro.I wiekszosc nie powie ze kupilo go "bo Ktostam polecil".A Ktostam to nie byle kto...
Ktostam to znowu znana postac w swiecie muzy,szkoda tylko ze przekupna.Ciach ,kanapka od Maca i "szepnij pan panie Ktostam,gdzies(w telewizji najlepiej)o naszym wypasionym produkcie.
I badz tu czlowieku madry.
Ktos powie"gdyby mial kase to by i tak kupil Maca z Logikiem"
Napewno przyjacielu,ale nie dlatego ze inni tak mowia.
Pzdr