Niestety, ale nie masz racji chyba w żadnym punkcie. Wiem co mówię, bo mam paru znajomych stałych rezydentów.
Kiedy składasz set jest on Twoim dziełem, ale jeżeli jest stworzony nie z własnych materiałów a osób trzecich co do których dzieł nie masz praw autorskich to nie masz prawa do rozpowszechniania tego. To jest raczej nie tyle oczywiste co logiczne nie tylko z punktu prawnego. Biorąc czyjeś rzeczy nie stają się one legalnie moje. Jak ktoś nie wierzy niech wrzuci takowy set ze znanymi komercyjnymi kawałkami na youtube, a gwarantuje, że jak algorytm przepuści to dźwięk zniknie po paru dniach.
Jak napisałem w poście - DJ w klubach nie płacą tantiemów a robią to właściciele klubów więc można puszczać w takim klubie każdą muzykę jaka jest opłacana.
Jeżeli gramofony stoją to najbardziej prawdopodobne jest, że DJ używa Serato, lub innych DVS. Mało kto w typowych klubach używa vinylów bo są drogie, za to znaczna część korzysta z właśnie DVS. Więc nie jest to pic na wodę, a nowoczesne wykorzystanie poczciwego sprzętu.
A i jeszcze co do vinyli - brak opłat grając z vinyli to mit społeczny ;). Prawa autorskie to prawa autorskie, jeżeli w klubie jest puszczana muzyka to właściciel musi odpalać tantiemy niezależnie czy puszcza z mp3, vinyla, CD czy czego tam DJ chce.