Witam wszystkich,
piszę z prośbą o poradę gdyż nie wiem jak rozwiązać pewien problem, a pewnie też często spotykacie się z nim :(
mianowicie chodzi mi o opóźnienia jakie występują w multisamplach (w moim przypadku ładowane są one przeważnie w NI KONTAKCIE)
jak widać na obrazku, w rzeczywistości dźwięki wydawane są (tak jak to przedstawia melodia różowym kolorem) z pewnym (minimalnym, ale jednak słyszalnym) opóźnieniem, w stosunku do tego jakbym naprawdę chciał aby były wydobywane (czyli na zielono)
nie mam pojęcia jak zlikwidować te opóźnienia :(
pewnie wielu z Was powie, żeby po prostu przesunąć te klocki (nuty) trochę w lewo i będzie ok... ale niestety jeśli tak zrobię, to długości nut ulegną z kolei (temu minimalnemu) skróceniu :(
no dobra można by przesunąć w lewą stronę, a następnie przedłużyć wartości tych nut o tyle o ile przesunąłem w lewo...
ale to niestety też się nie sprawdzi gdyż klocki częściowo nachodziłyby na siebie, a to w wielu przypadkach (w zależności od instrumentu) powoduje różne komplikacje
próbowałem zgrać poszczególne nuty do mp3 a następnie ułożyć to we frutku, ale to też jedna wielka lipa gdyż powstają jakieś zakłócenia i ogólnie to już nie to samo :(
tak więc poproszę jeszcze raz o porady
PZDR