Na tej stronie jest zaledwie garstka osób, z którymi można podjąć konstruktywną dyskusję. Reszta to dzieci. Gdyby to był serwis poświęcony Logicowi lub Cubase'owi to sytuacja wyglądałaby troszkę lepiej. Niestety większość użytkowników FL'a nie ukończyła 16-17 lat. Program jest wyjątkowo prosty do ogarnięcia, a do tego można na nim uzyskać profesjonalne efekty.
Jeżeli chcesz dzielić się swoimi produkcjami z poważnymi ludźmi, którzy mają pojęcie o muzyce z bardziej profesjonalnym podejściem to źle trafiłeś. Niestety nikt na to nie ma wpływu. Jest jak jest i trzeba to przełknąć. Zobacz sobie jakie problemy są poruszane na forum. Większość "pytań" można by porównać do pytania: A jak zrobić kupę? Bo ja nie umiem.
Osobiście jest mi przykro, że tak to wygląda. Szkoda mi Pietii. Kiedy pojawiło się nowe forum vsti.pl miałem nadzieję spotkać tutaj ludzi z konkretnymi celami.
Z drugiej jednak strony gdzieś Ci młodzi "twórcy" podziać się muszą. I to jest to miejsce. Nie mówię, że to źle bo fajnie widzieć ile osób interesuje się muzyką z innej strony. Problem w tym, że większość z nich nigdy w tym kierunku nic nie osiągnie. Są to osoby, które "postradały" zmysły i uważają się za nie wiadomo kogo i co to nie potrafią. Później masz taką, a nie inną sytuację jeżeli chodzi o komentarze. Pomyśl więc wtedy o tym, że Ci ludzie nie są warci Twoich nerwów. Masz cel? Masz plan? Masz talent? Wiesz czego chcesz? Dążysz do celu? Jeśli tak to jesteś lepszy od nich i nie widzę sensu zawracaniem sobie nimi głowy. Weź to pod uwagę.
Jeżeli kogoś uraziłem tym postem...to trudno, proszę to jakoś przełknąć i żyć dalej =)