Witam, swoją prośbę kieruje głównie do słuchaczy/znawców/producentów trance'u. Szukam pomocy w wielu miejscach to dlaczego by nie spróbować i tu ;) Do rzeczy. Chodzi mi o bass, konkretnie rolling bass znany z produkcji np. Daniela Kandi czy Above & Beyond). Tu zaczyna się mój problem. Nie wiem po prostu jak stworzyć fajny, charakterystyczny, czysto brzmiący bass, tak aby układał się w jedną, spójną całość z kickiem, leadem, padami itp. Bawię se w produkcje upliftingu i powiem szczerze, że moją najsłabszą stroną jest właśnie bass. Wszystko mi wychodzi ładnie pięknie, a kiedy zaczynam robić bass do jakiegokolwiek projektu - wszystko traci swoją moc, energię, dynamikę, a powinno być odwrotnie - to bass powinien nadawać barwę i charakter danemu kawałkowi. Ja właśnie mam problem ze stworzeniem naprawdę fajnego bassu na miarę 2008 roku. Gubię się już powoli w tym wszystkim. Niby ma być mid bass, sub bass, zabawa częstotliwościami, efekty delay, reverb itp. jednak w praktyce wychodzi mi to bardzo słabo. Proszę o jakieś porady, sugestie i tym podobne. Zależy mi głównie na bardzo konkretnych i szczegółowych wskazówkach, więc jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc - byłbym bardzo szczęśliwy.