Czy Kombi to nie wiem, oni korzystali przede wszystkim z Enqsonic i Kurzweila. Propheta, z tego co pamiętam, to na pewno nie mieli na liście instrumentarium (na wyrywki z wywiadu z założycielem oryginalnego Kombi, a nie Kombii ;) ).
PRO-53 nie jest obecnie sprzedawany jako samodzielny plug-in i niestety trzeba go crackować... B. głupie posunięcie ze strony NI, ale nic nie mam do powiedzenia.
Zapomniałem swojego czasu dorzucić do listy Korga Legacy Collection Analog Edition zawierający MS-20, Polysixa, Monopoly oraz multiefekt MDE-X.
Jeśli chodzi MS-20, używając wielu instacji tylko tego pluginu można zbudować numer- dzięki semimodularnej konstrukcji spektrum możliwości budowania brzmień jest naprawdę potężne. Dodać jeszcze równoległy filtr HP/LP... Miód dla uszu. Ponadto, dodatkowy bajer Unisono umożliwia stworzenie tak koszących basów że to nieporozumienie.
Polysix- synth legenda. B. fajny arpeggiator i ogólnie banalny w obsłudze plugin.
MonoPoly- czterooscylatorowe monstrum wraz z prostą i efektywną modulacją. Palce lizać.
MDE-X, nie jest to typowa emulacja analogu, ALE- zawiera w sobie reverb, distortion, chorus, flanger, ensemble, bitcrusher oraz filtr formantowy. Bardzo niepozorny plugin, a jest naprawdę potężny.
Pakiet wart inwestycji.