Witam!
Otóż mam pewien problem. Jeśli ładujemy jakiś sampel na kanał i na tym kanale użyjemy klawiatury, to na każdy klawisz będzie przypisana odpowiednio nuta danego sampla (tempo sampelka będzie odpowiednio powiększone lub zmniejszone) i przy delikatnym stuknięciu w klawisz (i nie mam tu na myśli klawiatur MIDI, tylko zwykła klawiaturę windowsową) Frutek odegra nam całego sampla (no chyba że będzie miał 3 godziny ;). Natomiast jeśli dany sampel potniemy we Fruity Slicerze, i użyjemy do grania klawiatury (w tym wypadku ofc każdy klawisz to inna część sampla głównego), to długość ogrywanej części sampla będzie równa długości przytrzymanego klawisza.. I tu pojawia się pytanie, jak zmienić to, by po zaledwie stuknięciu w klawisz, Frutek odegrał całą część sampla (tzn chodzi tutaj o element wycięty)
jeśli ktokolwiek zrozumiał o co mi chodzi (bo niestety nie potrafię sie posługiwać slangiem Frutkowym) i mi pomoże.. chwała mu :D
PS.
Chodzi mi dokładnie o efekt AKAI MPC ;) .. gdzie przy uderzeniu w klawisz, maszyna odgrywa cala wycięta część sampla ;) a nie tak jak w przypadku fruity slicera długość odtwarzania = długość przytrzymania klawisza
pozdrawiam