Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT:

Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 12:37 #5060

• Pierdyl
  • Pierdyl Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • W życiu piękne są tylko chwile
  • Otrzymane podziękowania: 3
Witam! mam takie pytanie czy jak włączam jakiś projekt w fl studio to czy normalnym jest że zanim nacisnę play to procek wali już 70%? Jeśli nie to czy idzie to jakoś zrobić? Kompa złego nie mam C2D e8400, 4GB DDR2 GF 8800 GTS 512, Maya 44 MKII. Mam jeszcze pytanie co do konfiguracji fl studio jakie będa najbardziej wydajnie ustawienia i karty i fl strudio żeby nie było tego pierdzenia i żeby latencja też była dobra? Na karcie mam ustawione latency na 128 a w fl studio na sterownikach asio 2 na 600ileś tam... Tak powinno być? Bo nie bardzo się na tym znam. Strasznie mi fl studio procek obciąża przy niektórych projektach. Kilka razy w czasie pracy pojawiały się błędyi fli się poprostu wyłączał, komp się resetował i żeby znów wejść do fl-a trzeba było zrobić reinstalke... Strasznie mnie to irytuje. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Pierdyl

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 12:41 #5061

• Pierdyl
  • Pierdyl Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
JEszcze chciałem dodać że jak wcisnę play to procek cały czas stoi na tych 70% w niektórych momentach dochodzi do 100% wtedy wszystjko pierdzi i trzeszczy. Wykorzystanie Ramu jest tak ok 1000
Pierdyl

O:Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 12:47 #5062

• Pierdyl
  • Pierdyl Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
Taki raport błędu mi się pojawia, później już nie idzie uruchomić fl-studio trzeba zrobić reinstalkę.

Sygnatura błędu

AppName:fl.exe AppVer 0.0.0.0 mMoodName: asio4all.dll
ModVer: 2.7.0.0 Offset: 00006ba1
Pierdyl

O:Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 14:57 #5063

• 1nf3ct3d
  • 1nf3ct3d Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam w odpowiedzi na twoj problem odpowiadam wiec gdyby mnie cos takiego spotkalo to zrobil bym tak wyinstalowal fl studio wyinstalowal asio 4all wyczyscij rejestr jak to zrobic zapytaj google , uzyj jjakiegos programu do tego przeznaczonego jesli juz winstalujesz fl studio oraz asio 4all zainstaluj tylko i wylacznie fl studio i zobacz co sie stanie czy fl bedzie dzialac prawidlowo na sterownikach maya-i jesli tak wszytyko bedzie ok pobierz i zainstaluj najnowasza wersje sterownikow asio z oficianej strony asio powinno byc wszytko ok .. jesli nie to wylacz zintegrowana karte muzyczna w biosie jesli jeszcze tego nie zrobiles jesli fl studio caly czas bedzie dzialac nie prawidlowo .. to juz znam odpowiedz co jest z twoim komputerem postaraj sie przypomniec jak dawno temu zainstalowales system operacyjny ... hmm pewnie dawno i to jest problem twoje pliki systemowe jak i rejestr jest do D..y po przez czeste zmiany jakie byly w nim wprowadzane np instalacja oprogramowania i deinstalacja kazda z tych czynnosci wprowadza zmiany w rejestrze

odpisz czy pomoglem ??
pozdrawiam i zycze powodzenia

O:Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 17:28 #5064

• Pierdyl
  • Pierdyl Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
Miałeś racje miałem zawalony rejestr, usunąłem wszystko, wyczysciłem rejestr i fl działa. Tylko skąd pobrać jakieś stery ASIO do mojej karty Maya 44MKII? Wielkie dzięki za pomoc :)
Pierdyl

O:Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 17:35 #5065

• Pierdyl
  • Pierdyl Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
Aha i czy znasz może odpowiedzi na pozostałe moje wyżej napisane pytania?
Pierdyl

O:Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 18:42 #5068

• Solid State
  • Solid State Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 1
Witam,

Dziwne masz te ustawienia, ja w Juli mogę ustawić latancje tylko z tray'a. W FL już nic nie ustawiam. Sterowniki asio 2 są od razu instalowane w raz z instalacją karty. Możliwe że w may'i jest inaczej.

O:Fl studio - konfiguracja i błędy 2009/09/02 19:38 #5069

• 1nf3ct3d
  • 1nf3ct3d Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 0
hej jesli chodzi o ustawienia asio aby nie bylo pierdzenia mozna odznaczyc taka opcje w ustawieniach audio setings ktora sie nazywa safe overloads z tego co poamietam za czasow zabaw z fl studio , sample rate przy pracy ze sterownikiem asio powinno byc 48000 buffer lenght 512 powinienes uzyskac latencje w granicach 10ms ale przy bardziej zawansowanych projektach moze byc malo i bedziesz musial zwiekszyc. dodam od siebie ze jesli niewiadomo jaki bedziesz mial komputer na ktorym odpalisz kilka procesorozernych wtyczek to ciezko bedzie przerobic to wszytko procesorowi wiec powinienes jak najwiecej renderowac do plikow wav i kopie zostawic na paternach gdyz zawsze mozesz wrucic i poprawic co chcesz i znow renderowac polecam zapoznac sie z forum zwlaszcza ze starszymi watkami tam te wszytkie problemy byly juz poruszane mi ono bardzo pomoglo i nie tylko w fl wszytkie te porady maj odzwierdziedlenie w innych DAW -ach zycze powodzenia a tu link do oficianej strony asio pobierz i zainstaluj www.asio4all.com/

• Strona:
  • 1
  • 2
Zasilane przez Forum Kunena