Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

ładowanie impulsów do pogłosu 2009/08/07 14:35 #4915

• hash5g
  • hash5g Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
  • Otrzymane podziękowania: 1
sie ma.Czy i jak da sie załądować impulsy do któregoś z pogłosów ( reverb/reverb 2) w FL8 ? ktoś chętny udzielić sie w tym temacie? :)
PzDr!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:ładowanie impulsów do pogłosu 2009/08/07 15:10 #4921

• darson
  • darson Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 11
Piszesz o innego rodzaju wtykach pogłosowych. Fl'owskie tego nie potrafią, a te co potrafią to na przykład SIR i jeszcze się parę znajdzie jak pogooglasz.

O:ładowanie impulsów do pogłosu 2009/08/08 15:05 #4924

• hash5g
  • hash5g Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
czyli tak jak podejrzewałęm.Wiesz wolałem zapytać bo jak nie za pomocą Fl'owych reverbów to mozę za pomocą jakiegoś samplera by sie dało czy nie wiem jak tam...zawsze warto sie spytać :).Dzięki za odpo.
PzDr!

O:ładowanie impulsów do pogłosu 2009/08/13 14:24 #4967

• hash5g
  • hash5g Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
troszkę może odbiegnę od tematu ale to troszkę, i chciałem zapytać dlaczego jak załąduję SIR'a na insert bądź send to dźwięk z tego kanału jakby sie zaczynał później? czy to wina tego ,zę ten sir działa jakby sampler jakiś i potrzebuje troszkę czasu na przetworzenie impulsu czy jak? na ogólny kanał z perką zapiąłem SIR i poprostu jakby dźwięk się spóźniał.Jak dobiorę inne proporcje wet/dry to mi wychodzi jakby delay..a moze to wina nie dość szybkiego kompa?
PzDr!

O:ładowanie impulsów do pogłosu 2009/08/13 20:36 #4971

• darson
  • darson Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 11
Hmm. Ja nie zaobserwowałem takiego niepożądanego efektu. Korzystasz ze sterownika ASIO? Podejrzewam, że właśnie ustawienia sterowników mogą mieć coś wspólnego z tym zjawiskiem.
Ja używam ciągle notebooka z prockiem AMD Turion 64 mobile 2GHz i nie ukrywam... SIR zabija tą maszynkę na amen. Dlatego używam mniej wymagających wtyk pogłosowych. Czasami gdy projekt mam zakończony renderuje pojedyncze kanały z użyciem SIR'a zamiast frutkowych reeverbów.

O:ładowanie impulsów do pogłosu 2009/08/14 09:58 #4972

• hash5g
  • hash5g Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Senior
  • Senior
a Widzisz Darson ,nie pomyslałęm o asio.jasne ,że używam ale nieprzyszłomi na myśl żeby tam pogrzebać.Moze to też komp bo celeronik 2,26GHz.No wiec pogrzebię i zobaczę.Pop[rostu mam impulsy i chciałęm coś z nimi zrobić,w razie jakby dalej się tak działo obejde się bez tego wszystkiego :) .Dzinx chłopaq.
PzDr!

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena