Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

miix i master kawałka 2009/04/29 12:30 #4087

• factoryofsound
  • factoryofsound Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam jakie wtyczki polecacie do master z tego forum chodzi mi o mix mastering finalny kawałka jakieś lampowe najlepiej vst?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:miix i master kawałka 2009/04/30 07:37 #4089

• psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Otrzymane podziękowania: 44
Kiedyś korzystałem z programu Izotope Ozone, ale obecnie postanowiłem go nie używać z tego względu, że niby całe pasmo jest ładne, wyrównane, ale to miało swoją cenę- straciło to swoją głębię. Lepiej popracuj nad samą kwestią miksu, próbując manewrować samą korekcją i kompresją, ewentualnie próbując co nieco użycia Soft Clippera, Maximusa tudzież wtyki Quiquak (mówią, że dobra, ale jeszcze jej nie sprawdzałem).
Kopa do basu doda Ci Tessla (stopę zostaw, chyba, że chcesz mieć ją przesterowaną). Potem się bawisz z PanOmaticiem w celu nadania przestrzeni stereo niektórym partiom miksu.

Mastering to ani Twoja, ani moja działka. To się robi już na normalnych gratach lub na programach typu Pro Tools tudzież inne DAW-y typu Audition, SoundForge (jak ktoś chce, to Vegas- bo to prawie to samo) i ACID. Jest dużo DAW-ów, na których już można robić mastering, jednak do tego i tak trzeba mieć mocny komputer, bo to jest już praca praktycznie z samymi wyrenderowanymi ścieżkami.

Mam nadzieję, że pomogłem.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

O:miix i master kawałka 2009/04/30 13:25 #4092

• DjTomassi
  • DjTomassi Avatar
  • Wylogowany
  • Młodszy forumowicz
  • Młodszy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 0
ja polecilbym tez SpectraphyLE << to bardzo dobre narzedzie do obrobki mixu spectra jest w postaci VST i nawet z tego co pamietam jest tutaj w dziale DL

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena