Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Nietypowa i zawiła sprawa. 2009/04/23 10:09 #4050

• psysutra
  • psysutra Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Otrzymane podziękowania: 44
Witam
Kilka tygodniu temu wysiadł mi dysk w laptopie (tzn. nie daje sie załadować systemu ani narzędzi recovery), co mnie zmusza do wizyty w serwisie, jednak wiem, że wizyta w serwisie skończy się wywaleniem wszystkiego co na tym dysku było (nie czepiajcie się mnie o backup, odpalałem kompa w myśl o backupie a tu...).
Jednak pomijamy tę kwestię. Chodzi o to, że dysk mam zamiar podłączyć pod komputer stacjonarny, gdzie mam zainstalowanego fls-a ze wszystkimi pluginami, samplami etc.
W związku z tym- gdy podepnę dysk w stacjonarkę, jest bardziej niż pewne, że FL z tamtego dysku mi nie odpali z powodu braku plików instalacyjnych, wpisów w rejestrze etc. Nasuwa mi się wtedy pytanie- czy da się zainstalować FL na stacjonarnym w taki sposób, bym mógł odpalić FL-a z laptopowego dysku i móc wyeksportować wszystkie projekty do zip-ów?
Pozdrawiam.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Nietypowa i zawiła sprawa. 2009/04/23 11:03 #4051

• kaziorkaski
  • kaziorkaski Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Otrzymane podziękowania: 35
Chyba nikt nie da całkowitego zapewnienia, jak się zachowa program. Ale mogę napisać jak było u mnie.
Podobne manewry robiłem kilkakrotnie, tj. odpalanie po reinstalacji systemy FLa zainstalowanego na innej partycji, a po zakupie nowego dysku, ruszył nawet ze starego. Oczywiście dodać musisz do rejestru dodać plik który pobierasz po rejestracji na stronie IL, aby mieć w pełni funkcjonalną wersję, a po odpaleniu musisz wskazać folder z VST, by mógł załadować potrzebne instrumenty, a te które wymagają instalacji zainstalować na nowo. Tak czy inaczej program po prostu powinien ruszyć i nawet gdy nic nie ma skonfigurowane, to odpalić projekt, komunikując ewentualni brakujące sample i wtyczki.
Potrzeba mądrości by pojąć mądrość: na nic muzyka, gdy publiczność głucha.

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena