Witam po małej przerwie i z miejsca dziękuję Ci Pietia za odblokowanie tematu.
Do rzeczy:
Rozwiązanie które podałem okazało się tylko złudne. Przy nagrywaniu i uruchomionej opcji "Generator muting MIDI channel" niektóre instrumenty MIDI wyciszały się.... Głupek ze mnie:)
Znalazłem za to prawdziwe rozwiązanie i jeżeli ktoś posiada klawiaturę AXIOM, boryka się z podobnym problemem... oto rozwiązanie:
Jest to kwestia tylko i wyłącznie stref (zone 1, zone 2,itd.) na AXIOMIE. Aktywna musi być tylko JEDNA. Wcześniej miałem aktywne trzy i stąd podwójne nagrywanie nut. Jak wyłączyć pozostałe strefy? Wystarczy nacisnąć na klawiaturze przycisk "Zone/Group" i wybrać "1" w numerkach obok podpisanych "ZONE". GOTOWE...
Pozostaje jeszcze kwestia co zrobić, gdy nuty nagrywają się poprawnie na samym "zone 1", ale nagle część klawiszy przestaje działać (ja tak miałem). Należy wtedy ustawić zasięg strefy. W tym celu naciskamy "Zone Range" i klikamy najpierw najniższy możliwy przycisk (początek strefy), a następnie najwyższy z możliwych (koniec strefy). W przypadku Axioma 61 będą to oczywiście C1 (początek) oraz C6 (koniec).
Mam nadzieję, że komuś się to przyda.
Przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam. Temat (tym razem ostatecznie) można zamknąć:).