Ja zamiast do google to odsyłam do
www.kvraudio.com
- ogromna baza danych wtyczek. Wpisujesz w szukajke to co Cię interesuje, zaznaczasz, że wyniki mają być freeware i otrzymujesz listę kilkuset wtyczek ;).
Z całym szacunkiem ale podejście to Ty masz najgorsze z możliwych - radzę zainstalować eJay'a - tam jest wszystko na gotowe. Sytrus jak i wiele nie tylko płatnych syntezatorów wirtualnych ma ogromny potencjał, który trzeba nauczyć się wykorzystywać, a kiedy Ty skreślasz daną wtyczkę, bo skończyły Ci się presety, to tak jakbyś w*****ł nowe BMW v5 na śmietnik bo skończyło Ci się paliwo.
Jedyną słuszną radą może tutaj być nauka programowania syntezatorów - rozumiem Cię, też nie chciało by mi się wydawać 79$ gdybym miał tylko przejrzeć presety i po 15min przestać z niej korzystać.
Życzę powodzenia w nauce ;).
Pozdr.
PS Jeszcze mała porada - dobre brzmienie nie zawsze = dobra wtyczka. Z presetów nikt nigdy nie uzyska dobrego brzmienia ponieważ to czy coś jest dobre zależy od tego jak wpasuje się w miks i jak będzie się miało do innych elementów a to można osiągnąć tylko programując własne dźwięki. Gotowe presety tego nie umożliwoą bo często są nastawione na "efekciarskość" i w praktyce pasują do miksu jak pięść do nosa kiedy każdy element jest inny. Można zaradzić lekką zmianą parametrów, ale to też trzeba wiedzieć co poprawiać.