Pan Filmowiec wiadomo, że dobry, ale nie gra tego na żywo, w tle leci gotowy kawałek a na video jak w tytule "Studio Shot" wyrywki podczas nagrywania jego pracy, to tylko video pokazowe, taki teledysk. Także to zupełnie inna kategoria "wymiatania" :).
A co do pana aranżera to mam mieszane uczucia. Sam się wychowałem na keyboardzie, uczyłem się 6 lat na nim grać w mdk, obserwowałem innych z różnym sprzętem (od casio i rolandów po korgi i yamahy typu najtańszego i najwyższego jak Tyrosy czy S900) a nawet parę zespołów i po prostu od razu widać "keyboardowy brzmieniowy plastik" niezależnie czy to własna aranżacja czy też gotowy podkład. Kawałek Safri Duo ułożył zbyt sucho, 2 letni uczniowie takie aranżacje klepali ;). Co za tym idzie, wielkim wyzwaniem nie jest ułożenie nowego podkładu z gotowych próbek i dodanie do tego drugiego syntezatora granego na żywo vsti czy blofelda który jest na jednym z video. Każdy z nas tutaj zgromadzonych może zrobić dokładnie to samo tylko lepiej, ponieważ oryginalniej brzmieniowo korzystając z własnych kolekcji profesjonalnych czy nie, sampli i brzmień czy syntezatorów tworząc podkład w DAWie i odgrywając różne partie za pomocą nawet jednej klawiatury sterującej ;). Konkluzja jest taka, że pan tutaj potrzebuje keyboardów i sprzętów za ponad 20 tyś złotych aby uzyskać średni efekt który każdy może uzyskać identyczny mając tyle kasy, a Wy zrobicie to za 20x mniej przy pomocy Oxygena 49 czy Axioma 49 i to o wiele lepiej brzmieniowo - to jest talent :).
Może ktoś spróbuje :D?