Ja ogólnie nie znam się na dupstepie, teraz próbuję czy mi się to uda i robię to na swój sposób, tak jak próbowałem sił w hip-hopie. Większość za pomocą 3x osc. Jeśli chodzi o wobble to pewnie chodzi Ci o taki specyficzny dupstepowy bass. Polecam zagrać melodię na pianinie (główny motyw) dźwiękami bardziej elektrycznymi, wykręconymi np. przez 3x osc. Wtedy łatwiej to sobie w głowie wyobrazić. Stosowanie slide'ów mi jeszcze w tym pomogło. Z resztą, możesz już usłyszeć :)
Jeszcze zależy jak u Cb chodzi pianino. Bo pewnie czasami ciężko to zgrać ze sobą. Tym bardziej, że robisz coś pod wokal. Ja pod wokal jeszcze nigdy niczego nie robiłem, nie wiem jak to jest. Poza tym wydaje mi się, że masz większe doświadczenie. Ja tworzę ok pół roku, w tym większość reggae itp. Dupstep ma być u mnie ucieczką od tego co zwykle robię. Pierwszy mój taki nowoczesny utwór ^^
W zgraniu tych dźwięków z pianinem na początku też miałem problem, ale wystarczyło trochę pokombinować :)
Mam już próbkę dupstepu. Co o tym sądzicie? Oczywiście będę jeszcze to modyfikował ;) Skróciłem trochę dźwięki pianina żeby lepiej brzmiało ze sobą.
Załącznik Dubstepv2.mp3 nie został znaleziony