Tak czytam i oglądam, widzę dziewczynę na obrazku więc wkręciło mi się, że to Twoja siostra, potem ujęcie na świeżym powietrzu... No i domyśliłem się, że to jednak nie siostra :P.
Mówi się, że muzycznie dzieło jest kompletne kiedy skomponowała, zaaranżowała i wyprodukowała je jedna osoba. Tutaj nie tylko muzyka, ale nagrany własny materiał wideo, obrobiony i zmontowany. Lubię takie rzeczy, pokazuje to tylko wiele umiejętności i myślę, że taki film mógłby być spokojnie materiałem na początkującą własną działalność taką filmowo-obróbkową :). Co mogę jeszcze pochwalić, na pewno ujęcia są bardzo dobre, widać że przemyślane i dobrze zrealizowane, nie jest to jakieś tam nagrywanie kamerą tylko kręcenie na najwyższym poziomie.
Nad kilkoma rzeczami można by jednak jeszcze popracować je aby doprowadzić do doskonałości ;). Niektóre ujęcia są zbyt ciemne, niektóre zbyt jasne, jakaś korekcja kolorów na pewno by się przydała i zapanowanie nad paletą barw, jak słońce zanika to jest niemal aż biało pomarańczowe a rogi obrazu bardzo ciemne, no tak aby całość była bardziej spójna pokombinować. Druga i właściwie ostatnia rzecz którą zauważyłem to praca focusa. W ujęciach na zewnątrz obiektyw nie był nastawiony na jakiś tam zasięg, ale próbuje łapać ostro nawet dalekie obiekty, a im dalej tym gorzej sobie radzi, jak to z optyką. Lepiej wygląda jeżeli obiektyw skupia się na najważniejszych obiektach. Nie znam terminologii, ale wiesz o co chodzi, tak jak np. tutaj, ale nie aż tak mocno:
No i tyle w zasadzie. Nie piszę tego żeby marudzić, bo całość jest genialna, ale daję opinię z boku co się rzuca w oczy na co warto zwracać uwagę następnym razem :).
PS Jeżeli tytuł po angielsku to Official powinno być zamiast Oficjal :P.