Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/30 15:55 #9017

  • darson
  • darson Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Posty: 435
  • Otrzymane podziękowania: 11
To bym musiał jeszcze 200 PLNów na kontroler IEEE 1394 na PCI-E wydać ;-)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/08/03 21:42 #9063

  • lcaise
  • lcaise Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Posty: 108
  • Otrzymane podziękowania: 0
Ok to teraz ja ;)


AKTUALNIE:

Atualnie produkcja:

- Laptop Siemens Core 2 Duo 1.84MHz + 2GB Ram + 500GB HDD
- Tascam US-428
- Kawai K4
- SB Live 24bit USB [do sprzedania niebawem]
- odsluchy realizowane na hifi Technics'a

Aktualnie DJka

- 2x Technics 1210 mk2
- 2x Pioneer CDJ-800
- 1x Denon X-1500
- ponad 2 tysiące winyli ;) ;)


PLANY:

- odsłuchy aktywne w okolicach 2 tys zł
- syntezator analogowy lub wirtualny analog
- dodatkowy panel LCD 19-22"
- sterownik midi Novation Zero SL Mk2 [lub coś w ten deseń]


Głownie bede celować w odsłuchy bo to co mam to .... w każdym razie, pewnie na jesień wjadą [jak się uda] no planuję przeprowadzkę a tam osobne pomieszczenie na graty.


Kawai i Tascam dostałem całkiem niedawno i nie zdążyłem ich opanować. Jak ogarne, to podziele się spostrzeżeniami.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/08/19 15:44 #9176

  • KaraczanuS
  • KaraczanuS Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Co mnie nie zabije to mnie wzmocni...
  • Posty: 9
  • Otrzymane podziękowania: 0
Ok czas na mnie :)
Podejżewam, że jestem jednym z najbardziej zaawansowanych użytkowników na tym forum jeśli chodzi o sprzęt (Nie, nie przechwalam się - Patrz niżej)

Komputer:
Core 2 Duo E4600 2,4@3,11 Ghz
2 GB RAM Corsair 800Mhz
GeForce 9500GT 1GB DDR2 128bit Gainward
Chieftec GPS 500W
Gygabyte GA-P35-DS3L
Creative Sound Blaster Audigy 4 PRO 24-bit/96kHz


Kontroler MIDI: StudioLogic SL-880
Nagłośnienie: 2x Kenwood S-11M
Mixer: Eurorack M602A
Monitor(y): LG Flatron E2240S, LG Flatron L204WS
Wzmacniacz: SEEA PA2440
Programy: FL Studio 9 Producer Edition, Reason 2, Cubase SX3.

Coś extra: Atari 1040STE + Cubase 1 :)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/08/19 19:57 #9182

  • psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Posty: 1564
  • Otrzymane podziękowania: 44
A ja niestety podejRZewam, że się przechwalasz.
Co to ma do rzeczy, jaki masz sprzęt? Wykorzystaj jego potencjał choćby w jednej piątej.

I zapewne za tą wypowiedź polecą gromy- gadka, że jest się jednym z najbardziej zaawansowanych użytkowników na forum jeśli chodzi o sprzęt, jest oficjalnym aktem totalnego lamerstwa i pozerstwa.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/08/19 20:15 #9183

  • KaraczanuS
  • KaraczanuS Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Co mnie nie zabije to mnie wzmocni...
  • Posty: 9
  • Otrzymane podziękowania: 0
psysutra napisał:

A ja niestety podejRZewam, że się przechwalasz.
Co to ma do rzeczy, jaki masz sprzęt? Wykorzystaj jego potencjał choćby w jednej piątej.

I zapewne za tą wypowiedź polecą gromy- gadka, że jest się jednym z najbardziej zaawansowanych użytkowników na forum jeśli chodzi o sprzęt, jest oficjalnym aktem totalnego lamerstwa i pozerstwa.


Ocho, wiedziałem że zaraz ktoś się będzie czepiał. Podejrzewasz, że się przechwalam? To podejrzewaj sobie dalej, a ja podejrzewam, że ktoś tu jest zazdrosny. Jeśli masz wątpliwości to zaraz mogę wrzucić zdięcia. Lamerstwo i pozerstwo... Ty zacznynasz mnie wyzywać od lamerów i pozerów za to, że napisałem prawdę? To, że mam mocny sprzęt to znaczy, że nie mogę go pokazywać i mam go trzymać w szafie, bo ktoś się zaraz będzie pluć? W jednej kwestii się z Tobą zgodzę, żeby wykożystać potencjał tej maszynki trzeba mieć umiętności, których ja nie posiadam, a naprawdę doby kawałek można zrobić za pomocą laptopa sprzed 5 lat i słuchawek.

Pzdr.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/08/19 21:44 #9188

  • N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Posty: 2600
  • Otrzymane podziękowania: 330
Spoko, panowie :D. Faktycznie trochę nietaktownie sformułowałeś zdanie z tym zaawansowaniem, bo nie możesz wiedzieć kto tutaj na forum urzęduje. Inna rzecz, że wcale ręka noga mózg na ścianie to nie jest, bo jest dobry mikser, dobre odsłuchy, klawiatura sterująca, ale poza wpływem jakości na dźwięk przetwarzany więcej Ci to nie daje. Rozumiem Psysutre bo chyba zapomniałeś, że ktoś na forum może mieć sprzętowe syntezatory, mikrofony i inne instrumenty i to już jest o wiele więcej niż dobry odsłuch ;). No i masz rację, że tego typu sprzęt trzeba umieć wykorzystać :).

PS Edit: podejrzewam, że całe zdenerwowanie kolegi polega na tym, że zaawansowanie sprzętowe to pojęcie względne i patrz wyżej - jeżeli na podstawie dobrych odsłuchów i miksera podejrzewasz, że jesteś the best to jest to przechwalanie się i zgadzam się wtedy w 100% ;). Nie zdziwiłbym się gdyby Psysutra miał 10x tyle, bo to słychać, poza tym jest na tym forum mój zaprzyjaźniony muzyk z gatunku, który bije to na głowę konfiguracją komputera, pro monitorami, własnym zbudowanym mikserem, mikrofonem, dwoma gramofonami z niezłym mikserem, tracktorem scratch live, klawiaturą sterującą i paroma innymi już drobniejszymi rzeczami - a z tego co widzę nie napisał nawet posta w tym temacie :P. Czułby się także urażony początkiem Twojej wypowiedzi.

Pozdr!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez N.E.X..

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/08/19 21:54 #9189

  • psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Posty: 1564
  • Otrzymane podziękowania: 44
Chryste Panie... Koleś, ja do Twojego sprzętu NIC NIE MAM, tylko do hasła, że najprawdopodobniej jesteś jednym z najbardziej zaawansowanych użytkowników pod względem sprzętu.
Taka wypowiedź Cię już zaszufladkowała u mnie jako pozera, a jeszcze wypowiedzi typu:

a ja podejrzewam, że ktoś tu jest zazdrosny. Jeśli masz wątpliwości to zaraz mogę wrzucić zdięcia. Lamerstwo i pozerstwo... Ty zacznynasz mnie wyzywać od lamerów i pozerów za to, że napisałem prawdę? To, że mam mocny sprzęt to znaczy, że nie mogę go pokazywać i mam go trzymać w szafie, bo ktoś się zaraz będzie pluć?

Już to po prostu mnie dobiło. Kolego, jesteś totalnym lamerem, czego dajesz niezbite dowody, ciągle i ciągle. Definitywnie słychać z Twoich wypowiedzi wydźwięk, że uważasz się pod tym względem za lepszego.

Szkoda, że jest utrudniony dostęp do wykonań zrobionych na tym ZAISTE wspaniałym sprzęcie (albo buffer, albo error, albo plik nie istnieje), gdyż bardzo szybko byłbym w stanie zweryfikować czy ten sprzęt jest tylko i wyłącznie bezwartościowymi cyferkami (niestety już z takiego założenia wychodzę po tym co przedstawiłeś, przykro mi), czy faktycznie parametry sprzętu się przekładają na jakość brzmienia (co na dobrą sprawę jest prostackim podejściem, ale w tym przypadku zrobię wyjątek).

Będąc złośliwym- Behringer i Kenwood są NAPRAWDĘ PRO MARKAMI Z GÓRNEJ PÓŁKI! Kenwood z odsłuchami referencyjnymi według posiadanych przeze mnie informacji ma zaiste mało co wspólnego, a sprzęty Behringera... Wystarczy poczytać na internecie, jak na tej marce są wieszane psy, mało co jest z tego dobre. Chyba tylko BCR, BCF, patchbaye i analizatory widma są sprzętami z tej marki wartymi w inwestycję.

@ Nex:

Ja mam słabiutki sprzęt, leciwy dwuletni laptop, budżetowe odsłuchy i interfejs mogący spokojnie stać w muzeum (syntezatory wyprzedałem z powodów finansowych). Ale właśnie im mniej sprzętu się ma i im jest słabszy (oczywiście w granicach rozsądku), to można z niego wycisnąć ostatni dech i ma się pożądany efekt. Przykład zamieszczam w demie, który za chwileczkę się ukaże. Co prawda są drobne błędy w miksie (tego się nie uniknie, nie mam dobrych odsłuchów a o pomieszczeniu w którym pracuję, zwłaszcza jego akustyce wolę się nie wypowiadać), ale może to po trosze odzwierciedli co się naprawdę liczy.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez psysutra.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/08/19 23:11 #9192

  • lcaise
  • lcaise Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Posty: 108
  • Otrzymane podziękowania: 0
Karaczanus to co masz to szrot do gier a nie PC do produkcji.



Pozdrawiam

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Zasilane przez Forum Kunena