Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT:

Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/06 19:04 #8793

  • Pietia
  • Pietia Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4876
  • Otrzymane podziękowania: 190
Witam.
Ciekaw jestem na jakich konfiguracjach sprzętowo-programowych pracujecie?
W co na pewno warto zainwestować a co na pewno można sobie darować.
Mile widziane zdjęcia "Waszych miejsc pracy".

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/09 11:48 #8816

  • Ahremov
  • Ahremov Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • W muzyce wszystko jest mozliwe (Novation)
  • Posty: 543
  • Otrzymane podziękowania: 17
Zapraszamy na pierwszy ogien

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/09 13:59 #8818

  • Pietia
  • Pietia Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4876
  • Otrzymane podziękowania: 190
Moje "studio" muzyczne to:
Komputer klasy PC z procesoram Athlon 3000+, 1 GB RAMu, dyskiem Seagate 500 GB oraz kartą dźwiękową Sound Blaster Audigy 2) - szału nie ma, ale w zupełności mnie wystarcza.
Klawiatura sterująca Edirol PCR-50, ewentualnie Roland G70
Odsłuch: Altusy 110 wzmacniane wzmacniaczem Technicsa A700Mk3
Zdjęcie na dniach:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/09 14:50 #8819

  • psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Posty: 1564
  • Otrzymane podziękowania: 44
Moja "mordownia" to:
Laptop HP 530 z prockiem Intel Dual Core 2.3GHz, 3GB RAM, 110GB twardziela; interfejs Tascam US-428 będący również sterownikiem MIDI, Plugiator (w sumie już na odchodnym bo go próbuję sprzedać) i tani keyboard C.Giant pełniący funkcję klawiatury wysyłającej nutki.
Zapomniałbym- jeszcze odsłuchy Alesis M1 Active 520.

Wcześniej był i syntezator Elektronika EM-25, ale pół roku go sprzedałem i sakramencko tego żałuję.
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/09 16:12 #8820

  • Ahremov
  • Ahremov Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • W muzyce wszystko jest mozliwe (Novation)
  • Posty: 543
  • Otrzymane podziękowania: 17
mordownia he he...
wlasnie czasem to jest mordownia ;)
Toshiba A300 na Dualu (2.20) 250GB + 500GB Samsung(5200),3GB Ram (XP 32bit)
X-Station 61kl. (interfejs,kontrl.MIDI + synth)
Odsluch:jeszcze nie opanowane Adamy A5X
Mikser Yamaha MG102C ani razu nie podlaczony do gniazdka ;P.Moze ktos reflektuje?Ma dwa miechy i pelna gwarancje.

Pokoj zupelnie nie przystosowany,choc ciulam kaske na jakies ustrojstwa typu pianki,pulapki.
Zostane chyba jednak przy grubych kotarach,zawieszonych na pionowych zaluzjach,by mozna to bylo odsunac,gdy zechce miec kontakt ze swiatem ;) A narazie pauza.I to dluzsza chyba.Trza sie doinformowac.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/09 16:40 #8821

  • psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Posty: 1564
  • Otrzymane podziękowania: 44
Tutaj dam cytat akustyka z forum EiS:

Do rozpraszania potrzebny jest twardy materiał a nie miękki. Piramidki z pianki prawie nie rozpraszają a głównie tłumią. Tłumią średnie i wysokie częstotliwości czyli dokładnie te, których nie powinno się tłumić w studio.

Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/09 16:56 #8823

  • Ahremov
  • Ahremov Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • W muzyce wszystko jest mozliwe (Novation)
  • Posty: 543
  • Otrzymane podziękowania: 17
Holy sht.
Ja znow czytalem sporo o tym,ze grube,miesiste kotary swietnie zdaja egzamin(na wszystkie sciany)Nie bede sie rospisywal w tym temacie by nie balaganic,ale pewnie Cie poslucham bo Twoje materialy brzmia porzadnie.Czyli piramidki za glosnikami,sufit w panelach rozpraszajacych bass(te plaskie kwadraty ;),reszta kotary he he.Zaraz zakladam nowy temat.
Zupelnie zdebialem.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez Ahremov.

O:Wasze studio muzyczne - czyli na jakim sprzęcie pracujecie? 2010/07/09 17:56 #8828

  • 1nf3ct3d
  • 1nf3ct3d Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Posty: 97
  • Otrzymane podziękowania: 0
1.

Laptop , pentium dual core 1.73mhz 1gb ram + dodatkowy ekran 19 cali + dzwiek m - audio fast track

2.
Pc quad core q6600 4gb ramu calosc na plycie asusa + dzwiek creative sb audigy 2 lub jak wyzej fast track

monitory
edirol ma -15d

sterownik midi
m audio oxygen 49

hardware synth

novation nova(uszkodzony) :(

oprogramowanie

laptop oraz pcna windows 7 , ableton . fl studio (sporadycznie )

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Zasilane przez Forum Kunena