Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Jak zintegrować One man band z Abletonem? 2013/08/29 17:31 #21133

  • malinowykrul
  • malinowykrul Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Posty: 16
  • Otrzymane podziękowania: 0
A czy One man band da się jakoś zintegrować w Abletonie, aby korzystać z bazy instrumentów wtyczek vsti?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Jak zintegrować One man band z Abletonem? 2013/08/29 18:14 #21134

  • Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4748
  • Otrzymane podziękowania: 188
Nie ma potrzeby integrowania aplikacji One Man Band z Abletonem aby móc wykorzystać brzmienia wtyczek VST.

W tym celu wystarczy skorzystać z z funkcji MIDI out..., którą znajdziemy w menu Settings programu One Man Band. Z jej poziomu możemy na poszczególnych kanałach podpiąć dowolne wtyczki VST, po czym korzystać z ich brzmień.

Myślę, że powyższe rozwiązanie jest najprostszym z możliwych. Polecam sprawdzić i podzielić się opinią.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Jak zintegrować One man band z Abletonem? 2013/08/31 09:02 #21150

  • malinowykrul
  • malinowykrul Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Posty: 16
  • Otrzymane podziękowania: 0
Nie wiem jak to zrobić. Odpalam np. SampleTanka jako standalone (bo żeby odpalić go jako vst to muszę uruchomić Abletona), uruchamiam One Man Banda (wersja demo) i w opcjach mam Impulse (moja klawiatura MIDI) - patrz załącznik. Co bym nie zmienił to albo gra One man band na swoim general midi albo sampletank (nawet jak zmienię asio na directx)

[img]media/kunena/attachments/legacy/images/onemanband_preference.jpg[/img]

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez Pietia.

Jak zintegrować One man band z Abletonem? 2013/08/31 10:07 #21151

  • Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4748
  • Otrzymane podziękowania: 188

Nie wiem jak to zrobić. Odpalam np. SampleTanka jako standalone (bo żeby odpalić go jako vst to muszę uruchomić Abletona), l


No właśnie nie musisz korzystać z programu Hosta (jak np Ableton), ponieważ wtyczki wskazujesz w postaci plików *.dll

Obejrzyj w całości poniższy film:



W nim jest odpowiedź

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Jak zintegrować One man band z Abletonem? 2013/08/31 12:03 #21154

  • malinowykrul
  • malinowykrul Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Posty: 16
  • Otrzymane podziękowania: 0
Nic mi to nie pomogło, mam demo wersji 11 one man band i tam nie ma takich opcji.
Nie wiem po co otwiera ten ktoś notatnik, skąd nagle mu się wzięły wtyczki vst w menu i tak dalej. Jak możesz to sam zainstaluj tą 11 wersję i daj jakiegoś screena.
Na filmiku w oknie midi out otwiera mu się jakieś inne okno z opcjami, a u mnie są do wyboru z rozwijanej listy 4 opcje jak na wcześniejszym screenie i tyle z tego mogę zrobić.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Jak zintegrować One man band z Abletonem? 2013/09/03 10:21 #21179

  • Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4748
  • Otrzymane podziękowania: 188

Nie wiem po co otwiera ten ktoś notatnik, .


Do notatnika przeniesione zostały informacje na temat do jakiej ścieżki jaki rodzaj instrumentu podpiąć. Wtyczki VST ładowane są z folderu VST Plugins (widocznie taki folder wybrał użytkownik na potrzeby instalacji pluginów). Równie dobrze może to być inny folder.
Obejrzyj dokładnie jeszcze raz ten film. Jest tam wszystko pokazane jak na dłoni.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Jak zintegrować One man band z Abletonem? 2013/09/03 16:07 #21180

  • malinowykrul
  • malinowykrul Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Posty: 16
  • Otrzymane podziękowania: 0
Chyba się nie dogadamy albo patrzymy na inne filmiki.
Ja mam Windows 7, tam koleś ma XP- może tu jest problem, a może to, że ja próbuję to zrobić na wersji 11 demo.
Nie mam okna MIDI Out, w którym można wskazać wtyczki VST.
Możesz to sprawdzić, bo może demówka tego nie obsługuje?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena