Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT:

Brak dzwięku w Abletonie mimo korzystania z ASIO4All 2012/09/28 11:40 #17511

  • helium
  • helium Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Posty: 18
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam. Mam kolejne pytanie. Zainstalowałem asio4 all i jak ustawiam w abletonie żeby czytał ten sterownik to nie ma dźwieku. Co jest grane?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Brak dzwięku w Abletonie mimo korzystania z ASIO4All 2012/09/28 12:29 #17515

  • N.E.X.
  • N.E.X. Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Posty: 2600
  • Otrzymane podziękowania: 330
Asio jest jednowątkowe. Jeżeli masz załączone inne źródło dźwięku z innego programu to Asio nie będzie działać.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Odp: Brak dzwięku w Abletonie mimo korzystania z ASIO4All 2012/09/28 14:37 #17518

  • psysutra
  • psysutra Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forumowicz
  • Platynowy forumowicz
  • Od Transu piękniejsza jest tylko cisza...
  • Posty: 1564
  • Otrzymane podziękowania: 44
Recepta jest stosunkowo prosta. Wyposażyć się w dobry interfejs audio z równie dobrymi sterownikami. Stawiam na Focusrite w tym przypadku :)
Goa rządzi, Goa prowadzi, Goa nigdy Cię nie zdradzi!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Odp: Brak dzwięku w Abletonie mimo korzystania z ASIO4All 2012/10/02 08:29 #17577

  • helium
  • helium Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Posty: 18
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dzieki za odp. Masz rację to jest recepta:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Brak dzwięku w Abletonie mimo korzystania z ASIO4All 2013/07/20 09:27 #20867

  • jonnblaze
  • jonnblaze Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Świeżak
  • Posty: 1
  • Otrzymane podziękowania: 0
Wyposażyć się w dobry interfejs audio z równie dobrymi sterownikami. Stawiam na Focusrite w tym przypadku
ghost rider

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Brak dzwięku w Abletonie mimo korzystania z ASIO4All 2013/07/20 09:55 #20868

  • dezler
  • dezler Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Ekspert
  • Posty: 148
  • Otrzymane podziękowania: 18
A spróbuj odinstalować ASiO i zainstalować ponownie, pamiętam że w Fl Studio miałem taki problem i tak metoda mi pomogła
więc może i w przypadku Abletona zadziała

Pozdrawiam.
Werset, 1991, Rap.

Chcesz Bity ? Napisz, jakoś się dogadamy.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Brak dzwięku w Abletonie mimo korzystania z ASIO4All 2013/07/20 18:26 #20875

  • Pietia
  • Pietia Avatar
  • Wylogowany
  • Master
  • Master
  • Życie jest jak muzyka po prostu płynie...
  • Posty: 4997
  • Otrzymane podziękowania: 191

N.E.X. napisał: Asio jest jednowątkowe. Jeżeli masz załączone inne źródło dźwięku z innego programu to Asio nie będzie działać.


Przyczyna przedstawiona przez N.E.X-a jest chyba najczęstszą z jaką się spotykamy, w szczególności, gdy wszelkie realizacje muzyczne dokonujemy w aplikacjach (tutaj Ableton) zainstalowanych na dysku laptopa.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
Zasilane przez Forum Kunena